Неволите нямат край: Надал се отказа от турнира в Рим; ще пристигне в Париж без изигран мач

от в 19:20 на 05.05.2023
Калоян Соколов

Неприятните новини за Рафаел Надал следват една след друга, тъй като днес стана ясно, че Матадора ще пропусне и Мастъра в Рим. 22-кратният шампион от Шлема се контузи в мача си от втория кръг кръг на Аустрелиън Оупън, когато претърпя разкъсване на псоаса и е извън кортовете в последните четири месеца.

"Привет на всички! Много съжалявам да съобщя, че няма да мога да бъда в Рим. Всички знаете колко ме боли да пропусна още един от турнирите, които белязаха професионалната ми кариера и личен живот, заради цялата любов и подкрепа на италианските фенове" - гласи посланието на 10-кратния носител на трофея в италианската столица.

Добрите новини за феновете на бившия номер едно са, че той със сигурност ще защитаваш трофея си на Ролан Гарос, което беше потвърдено лично от неговия чичо и бивш наставник - Тони Надал. Специалистът разкри още, че неговият племенник няма търпение да се завърне в Тура и по никакъв начин не мисли за отказване, но определено за Рафа ще е изключително трудно да сложи за рекорден 15-ти път ръцете си върху "Купата на мускетарите", имайки предвид как ще пристигне без никаква игрова практика в Париж.

Припомняме ви, че "Кралят на клея" е изправен пред угрозата да напусне топ 100 на света, ако все пак се получи някакво усложнение на неговото физическо състояние и не го видим сред участниците на втората "мейджър" надпревара през сезона.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Неволите нямат край: Надал се отказа от турнира в Рим; ще пристигне в Париж без изигран мач Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | рафаел надал | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook