Няма да има 1/4-финал: Фриц съкруши страдащия Зверев след обрат от 0:2 сета на Уимбълдън!

от в 19:33 на 08.07.2024
Габриел Илиев

Зрителите на Централния корт на Уимбълдън се насладиха на истинска гладиаторска битка в двубоя между Александър Зверев и Тейлър Фриц. Мачът продължи над 3 часа и бе решен в 5 сета- победа за Фриц с 4-6 6-7 6-4 7-6 6-3. През цялото време световният номер 4 игра със сива шина на коляното, която направи впечатление, нарушавайки белия дрескод на свещената трева точно както и Новак Джокович, а причината беше падането на Саша от миналия кръг срещу Камерън Нори, което му изигра много лоша роля в днешния мач.

По време на първия сет станахме свидетели на само един пробив за германеца, който обаче беше напълно достатъчен. Той дойде при 4-4 и след като Зверев проби, успя да вземе своето подаване на 0, печелейки категорично първия сет с 6-4. 

По време на втория сет двамата бяха много по-равностойни като дори и не стигнаха до точки за пробив. Логично след стабилните сервиси, сетът трябваше да бъде решен в тайбрек. Там отново Зверев показа по-добра концентрация и смелост във важните моменти, успявайки да спечели всяка една точка на свой сервис и открадвайки две от сервисите на Фриц. Така тайбрекът завърши 7-4 в полза на Зверев.

Тейлър Фриц излезе по-смел и готов да рискува в третия сет и логично успя да се поздрави с успеха в него. Отново, както и в първия сет, само един пробив успя да раздели двамата и по ирония на съдбата той дойде отново при резултат от 4-4 гейма, когато световният номер 12 постигна първия си пробив в мача към онзи момент.

В четвъртия сет тенденцията за стабилни сервиси и за липса на точки за пробив продължи. Двамата отново и отново не успяваха да пробият съперника си и както в предните сетове малките детайли направиха разликата. Отново се стигна до тайбрек, но този път станахме свидетели на истинска доминация от страна на Фриц, който даде само три точки на Зверев и категорично спечели четвъртия сет. Това се оказа да бъде и повратната точка в мача, донесла големия успех на Фриц, тъй като финалистът от Ролан Гарос видимо страдаше при движението си по корта и не беше конкурентен оттам насетне.

Окрилен вече от изравняването на сетовете, световният номер 12 се прицели в първата си победа над тенисист от топ 5 в турнири от Големия шлем. По време на петия и последен сет, Фриц катерогично надделя над Саша Зверев с 6-3.Той успя да пробие германеца при резултат 2-1 и след отличен сервис и категорични форхенди, с което напълно заслужено съумя да изкове успеха в мача, а олимпийският шампион продължава да без достигнат 1/4-финал на Уимбълдън.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Няма да има 1/4-финал: Фриц съкруши страдащия Зверев след обрат от 0:2 сета на Уимбълдън! Габриел Илиев
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | тейлър фриц | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook