Няма да има френски шампион! Буста отстрани Монфис и смълча феновете в Метц

от в 19:23 на 25.09.2021
Калоян Соколов

Гаел Монфис се доближи към най-добрата си форма, след като публиката отново се завърна на кортовете и местните привърженици възлагаха големи надежи, че ветеранът може да спечели домашния си турнир в Метц. Световният номер 20 държеше инициативата в голяма част от двубоя си срещу Пабло Кареньо Буста, ала не показа достатъчно здрави нерви в края и испанецът заслужено надделя със 7:5 7:6(8), като по този начин си осигури сблъсък за трофея срещу топ поставения Хуберт Хуркач, когото наскоро надви на Мастърса в Синсинати.

"Ла Монф" летеше по корта в дебютните минути, докато Буста допускаше непривични за себе си грешки и скоро се оказа изоставащ с пробив. Ибериецът се опита веднага да възвърне паритета в резултата, но третият в схемата вкара в употреба мощния си начален удар, чрез който се откъсна напред с 4:1 гейма. Оттам насетне Монфис твърде често предприемаше ненужни рискове, което не му донесе никакви дивиденти и станахме свидетели на пълен обрат в откриващия сет.

Втората част проведе под пълната диктовка на сервиращите, а парижанинът просто не даваше шанс на опонента си, пласирайки близо 90 процента от своите първи подавания в полето. 16-ата ракета на света също не отстъпваше и изобщо не позволяваше на французина да си помисли за евентуалната направа на брейк. Всичко това логично доведе до тайбрек, където местният любимец си осигури три поредни сетбола, само че впоследствие взе серия от грешния решения и заслужено трябваше да напусне надпреварата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Няма да има френски шампион! Буста отстрани Монфис и смълча феновете в Метц Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | Метц | Обзори | пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook