Няма да има хеттрик на US Open: Шиникова напусна Ню Йорк още на старта на квалификациите

от в 03:31 на 24.08.2022
Мартин Петков

Изабелла Шиникова точно месец след последния си двубой, когато отпадна в квалификациите на турнира във Варшава, се завърна корта за пресявките на US Open, където я очакваше класиралата се на три последователни WTA надпревари в последните седмици и световна №119 Кристина Букша. Срещата представляваше своебразен дебют за българката в сезона на твърди кортове, чийто последен мач на хард датира отпреди 5 месеца, като в откриващата фаза от сблъсъка видяхме множество положителни знаци от страна на втората ни ракета, но в крайна сметка родната представителка се пречупи в ключовите моменти срещу по-младата испанка и се сбогува с Откритото първенство на САЩ - 5:7 2:6.

Началото на двубоя бе изпълнено с доста интригуващи мигове, след като българката поемаше инициативата да атакува и за наша радост, сполучи, повеждайки с пробив и 3:1. 30-годишната софиянка скоро си осигури нов брейкбол, който можеше да изпрати дебютния сет в актива ѝ, но го пропиля лековато с топка в мрежата и продължи да води до 5:3, когато Букша взе пълен контрол над случващото се и наложи своята доминация посредством безгрешност от бекхенд страната си, за да видим четири последователни гейма на сметката ѝ, с което излезе напред в общия резултат.

На старта на втората част серията на испанката нарастна до седем поредни подавания в актива ѝ, докато Белла просто нямаше отговор срещу ударите на съперничката си и скоро изостана със сет и 0:3. Впоследствие Шиникова така и не успяваше да се закачи при сервис геймовете на световната номер 119, като за сметка на това допусна сериозен спад в собствения си начален удар и без време инкасира втори брейк, който означаваше край на участието ѝ в Ню Йорк.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма да има хеттрик на US Open: Шиникова напусна Ню Йорк още на старта на квалификациите Мартин Петков
Теми:  
us open | бг тенис | изабелла шиникова | квалификации

Коментари





Следвайте ни в Facebook