Няма да има медал за Джокович: Буста отново се оказа непреодолимо препятствие

от в 11:48 на 31.07.2021
Диана Андреева

Пабло-Кареньо Буста е носител на бронзовия медал в Токио! Испанският тенисист надви световният номер едно Новак Джокович и ще се качи на подиума в японската столица. Ноле, който бе и най-големият фаворит за спечелването на златото, не успя да се справи със съпротивата на своя противник и отстъпи след 6:4 6:7(6) 6:3. 

Новак Джокович неведнъж е казвал, че олимпийският медал е може би най-значимото отличие във всеки един спорт, защото освен самият ти, печели и родината ти. Сърбинът обаче все още не е успявал да доститне до подиума и е твърде рано да се каже, дали ще успее някога да го направи. Вчерашното поражение от Александър Зверев със сигурност е оставило силно разочарован световният номер едно, а това се виждаше и в днешното му представяне. За разлика от миналите си мачове в Токио, днес той изобщо не бе толкова мотивиран и нахъсан, като разочарованието в очите му си личеше.

Още от началните минути срещата бе контролирана от Буста. Испанецът, за разлика от своя противник, видимо бе готов да даде всичко от себе си, за да намери място на подиума в Токио. Той доминираше над световния номер едно и го поставяше в ситуации, в които Джокович беше принуден да допуска грешки, тъй като беше притиснат до ъгъла. Ранен пробив в полза на Пабло се оказа ключов за развоя на сета. Ноле така и не успя да възвърне паритета в геймовете и така изостана в общия резултат. 

Само сет делеше Буста от бронза на Летните олимпийски игри, но именно чувството, че е толкова близо до успеха му изигра лоша шега. Макар и да продължи да се представя на много високо ниво, испанецът избра да бъде по-предпазлив. Все пак обаче до пробиви така и не се ститна и частта щеше да се реши в тайбрейк. Дългият гейм започна по-добре за Джокович, който излезе напред в резултата с 4:2, но авансът му бързо бе заличен. Новак бе притиснат до ръба, но както винаги перфектно се справи с напрежението и след сато спаси мабол при 5:6, успя да затвори частта в своя полза. 

В решаващия трети сет обаче интригата изцяло отсъстваше. Буста надиграваше своя противник във всеки един аспект от играта си и не му позволи по никакъв начин да се бори за спечелването на мача. Изтощен и недоволен от случващото се на корта, световният номер едно допсукаше непредизвикани грешки, нетипични за него и след като спечели едва три гейма, Джокович се предаде и остана на четвъртото място в надпреварата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма да има медал за Джокович: Буста отново се оказа непреодолимо препятствие Диана Андреева
Теми:  
новак джокович | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook