Няма да има нова епика: Алкарас се отказа от следващия си турнир и избегна мач с Джокович

от в 18:59 на 10.09.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас няма да бъде на разположение на испанския отбор за груповата фаза на Купа "Дейвис", която ще се проведе между 12 и 17 септември. Испанците получиха правото да бъдат домакини на мачовете от група "Б", където са още тимовете на Чехия, Сърбия и Южна Корея, а първите два тима от потока продължават директно към финалите на състезанието, които ще се проведат в Малага от 21 до 26 ноември.

Световният номер едно обаче е предпочел да не пътува до Валенсия, отчитайки сериозната умора, която се е натрупала у него и така Давид Ферер ще трябва да го замени в селекцията си с 35-годишния ветеран Алберт Рамос-Виньолас. Това означава, че ще бъдем лишени от възможността другата седмица да наблюдаваме нов сблъсък между Карлос Алкарас и Новак Джокович, а ето как шампионът от Уимбълдън оповести въпросната новина:

"Очаквах с нетърпение да играя за Испания, но трябва да послушам тялото си, защото сезонът е много дълъг и трябва да спра за малко, тъй като имам нужда да си почина физически и психически. Графикът в Тура е много изискващ, така че сега е точното време да презаредя батериите, защото има още много тенис за изиграване през годината. Успех на испанския отбор! Ще ви подкрепям с всички сили! Давайте"! - написа Алкарас в социалните медиии.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Няма да има нова епика: Алкарас се отказа от следващия си турнир и избегна мач с Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | купа дейвис | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook