Няма да има "Слънчев дубъл": Александрова разгроми световната №1 Швьонтек в Маями!

от в 07:48 на 26.03.2024
Калоян Соколов

Ига Швьонтек се раздели с мечтата си да осъществи нов "Слънчев дубъл", след като вече беше постигала това през 2022-ра година. Световната номер едно изигра един от най-слабите си мачове през последните години и беше тотално надиграна от рускинята Екатерина Александрова, която я победи с рутинното 6:4 6:2. Това беше първи триумф за Александрова над водачка в световната ранглиста и общо втори над Швьонтек, като така тя отново намира място на 1/4-финалите в Маями, след като го стори и през миналия сезон, а там я очаква битка с местната любимка Джесика Пегула.

14-ата поставена осъществи пробив още в първия гейм и макар Швьонтек да затрудняваше сериозно своята съперничка от ретур, то рускинята не спираше да се бори и измъкваше всеки един по-оспорван гейм. Постепенно Александрова намери страхотен ритъм от сервис линията и правеше немалко асове, което я улесняваше в задачата да печели нейните подавания и бившата шампионка трябваше да преглътне загубата на откриващия сет.

Швьонтек започна позитивно втората част, печелейки откриващото си подаване, ала оттам насетне беше абсолютно безпомоща пред агресивната игра на своята вдъхновена съперничка, която влезе в серия от пет последователно спечелени гейма и много скоро можеше да отпразнува своята най-голяма победа в кариерата!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма да има "Слънчев дубъл": Александрова разгроми световната №1 Швьонтек в Маями! Калоян Соколов
Теми:  
wta | екатерина александрова | ига швьонтек | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook