Няма да има сръбски триумф: Безмилостен Рубльов пречупи Джокович и е шампион в Белград!

от в 17:39 на 24.04.2022
Диана Андреева

Новак Джокович с нетърпение очакваше началото на Serbia Open, който се състои в неговия тенис център в Белград пред погледа на хиляди сръбски тенис фенове, ала за съжаление на него и почитателите му титлата от надпреварата не отиде в ръцете му, ами бе спечелена от втория поставен в основната схема - Андрей Рубльов. От началото на турнира Ноле сътвори три поредни обрата от 0:1 сета, но днес съпротивата му не бе достатъчно и той отстъпи на своя противник след малко повече от два астрономически часа и резултат 6:2 6:7(4) 6:0.

Откриващата част премина под тоталната доминация на Рубльов. След като отрази точка за пробив в петия гейм, руснакът на свой ред отмъкна противноковото подаване за 3:2, с помощта на серия красиви отигравания от дъното на корта и двойна грешка на Джокович. Началният удар на московчанина не го изостави нито за миг повече до края на сета и след втори пробив Ноле напълно изгуби контрол над случващото се на корта, което позволи на неговия съперник да запише първия сет срещу името си.

В самото начало на втория сет местният представител оказа натиск върху сервиса на противника си и реализира пробив за 2:0. Рубльов обаче запази спокойствието в играта си и оползотвори още първата си възможност за рибрейк, с което не след дълго възстанови паритета. Силите на корта се изравниха и оспорваните мигове отсъстваха в последвалите минути, докато не се стигна до заключителните геймове, където сърбинът разполагаше с пет сетбола при начален удар на съперника, но с добра защита Рубльов ги отрази и доведе частта до тайбрек. В дългия гейм 20-кратният шампион от Големия шлем наложи темпото си, не изпусна водещата позиция и логично записа втория сет в своя актив.

Рубльов започна колебливо решителния сет и изостана с 15:40 на собствено подаване, но преломният момент настъпи след впечатляващ уинър от ракетата на руснака, който сякаш му вдъхна енергия. Оттам насетне той продължи ударно и въобще не се колебаеше да атакува безкрайно плитките удари на Джокович, които често се приземяваха около сервис полето. Това позволяваше на световния номер осем да отиграва с форхенда си от всяка една точка на корта, а завършващите отигравания непрекъснато се множаха в актива на Рубльов. Умората изцяло обвзе местния представител, който нямаше никакъв отговор за връхлетялата го мощ от другата страна на мрежата и това доведе до сет на нула и край на двубоя.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Няма да има сръбски триумф: Безмилостен Рубльов пречупи Джокович и е шампион в Белград! Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов | тенис турнир в белград

Коментари





Следвайте ни в Facebook