Няма да има титла: Лазаров и Фонио отстъпиха на финала при каретата в Ровин

от в 17:43 на 19.03.2022
Диана Андреева

Александър Лазаров остана на крачка от дебютна титла през сезон 2022, след като той и неговият партньор Джовани Фонио отстъпиха във финалния мач при каретата на Фючърс турнира в Ровин, Хърватска. Двамата направиха всичко по силите си, ала в крайна сметка бяха надиграни от Давид Пичлър и Далибор Свърчина при резултат 4:6 6:2 10:7. 

Италиано-българският тандем достигна до финалния мач без нито един загубен сет, а по пътя си надиграха някои опитни двойки, в това число и поставените под номер 2 Цезар Крету и Олександър Овчаренко. Днешната среща беше равностойна в по-голяма част от времето, но Пихлер и Свърчина бяха по-стабилни в ключовите моменти, което им донесе и заслужения триумф. 

Лазаров и Фонио затвърдиха добрите впечатления и започнаха двубоя на високи обороти. В шестия гейм българо-италианският тандем успя да натисне опонентите на ретур и реализира пробив, който макар последвалите проблеми, се оказа напълно достатъчен, за да открият Алекс и неговият партньор общия резултат в своя полза. 

Пихлер и Сврчина си осигуриха леко предимство и поведоха рано с пробив след почивката, преди отново да отмъкнат подаването на противниците и да си осигурят солиден аванс в резултата от 3:0. Оттам насетне двете двойки нямаха проблемите в сервис геймовете си, но Лазаров и Фонио не успяха да заличат пасива си и не след дълго паритетът в сетовете отново бе налице. 

Окрилени от успеха си във втората част, Пихлер и Свърчина стартираха уверено последвалия сет и скоро след началото му вече имаха преднина от 4:0. Двамата останаха концентрирани и безпроблемно задържаха водачеството си, което накара Лазаров и Фонио да имат трудни мигове на корта и в крайна сметка успехът отиде в полза на съперниците им.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма да има титла: Лазаров и Фонио отстъпиха на финала при каретата в Ровин Диана Андреева
Теми:  
александър лазаров | Български тенис | лазаров | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook