Няма да има втори българин в основната схема: Андреев с тежка загуба в решителния кръг

от в 02:27 на 12.01.2023
Калоян Соколов

Адриан Андреев впечатли с дебютното си участие в квалификациите на надпревара от Големия шлем, постигайки две поредни победи и имаше историческата възможност да попадне в основната схема на Аустрелиън Оупън и по този начин да имаме за пръв път някога двама представители при мъжете в същинската фаза от "мейджър" турнир. За съжаление, то днес нашият сънародник остана много далеч от най-високото си равнище и изигра откровено слаб мач, а това позволи на Зизу Бергс да го надиграе с комфортното 6:1 6:2, за да се класира за Откритото първенство на Австралия.

Срещата започна с убедително спечелени подавания от страна на двамата тенисисти, но определено белгиецът играеше с по-голяма доза агресия и имаше контрол над размените от дъното на корта. Андреев пък не можеше да намери оптималния ритъм в своите отигравания и допусна две поредни сериозни неточности от форхенд страната, които позовлиха на Бергс да пробие и скоро резултатът беше 4:1 в полза на по-високоранкирания състезател. Следващият гейм постави българина пред поредно изпитание и той трябваше да спасява цели шест точки за пробив, като пласира някои впечатляващи уинъри в тези моменти, ала в крайна сметка се пропука и скоро откриващият сет беше история.

Нещата стартираха малко по-оптимистично във втората част, тъй като Адриан измъкна откриващия си сервис гейм, само че продължаваше да изглежда твърде мек в своите отигравания и просто не издържаше на темпото от другата страна на мрежата. Сякаш всичко това обезкуражи родния ни представител, който не спираше да греши от наглед печеливши позиции и не след дълго се оказа изоставащ с 1:4.

Българинът не се беше предал и върна един от двата си брейкове изоставане, пласирайки отличен минаващ удар, ала оттам насетне не можа да противодейства по никакъв начин на опонента си и можеше да напусне Мелбърн с гордо вдигната глава.

Следващият заявен турнир в графика на софиянеца пък е Чаланджъра на закрити твърди кортове в немския град Кобленц, където той ще се изявява в основната схема между 30 януари и 5 февруари.

 

 

 

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Няма да има втори българин в основната схема: Андреев с тежка загуба в решителния кръг Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | Аустрелиън Оупън 2023 | бгтенис | зизу бергс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook