Няма да има защита на титлата! Барти сломи Швьонтек и ще спори за трофея в Аделаида

от в 12:30 на 08.01.2022
Владислав Риждов

Ашли Барти изигра най-добрия си мач от началото на годината и заслужено ще спори за нова титла от в Аделаида. В двубоя между последните две шампионки от надпреварата Барти надигра Ига Швьонтек в последователни части и така спря полякинята по пътя й към защитата на купата от миналата година - 6:2 6:4.

Срещата стартира равностойно, с бързи подавания от страна на двете. Впоследствие Швьонтек взе лек превес, налагайки висок интензитет от дъното на корта със своя форхенд, който затрудняваше нейната съперничка. Именно и заради по-смелата си игра петата в схемата първа получи възможност да реализира пробив, но не съумя да оползотвори шанса си. От този момент обаче в играта на младата полякиня се появи спад, който прехвърли инициативата на страната на Барти. Топ поставената също вдигна нивото си и се възползва по чудесен начин от грешките на опонентката си. Местната представителка не даде нито гейм повече на Швьонтек до края на откриващата част и се приближи максимално до нов финал в турнира.

През втория сет високото равнище на тенис се запази и двете направиха двубоя наистина оспорван. Барти и Швьонтек откриха сметките си с трудни геймове, преди първата в схемата да открадне подаването на световната номер 9. Австралийката затвърди по категоричен начин преднината си и въпреки че Швьонтек нито за миг не отстъпи назад и продължи да се бори до самия финал, постигнатият по-рано брейк от страна на Барти направи разликата и тя се поздрави с третия си пореден успех.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Няма да има защита на титлата! Барти сломи Швьонтек и ще спори за трофея в Аделаида Владислав Риждов
Теми:  
wta | wta adelaide | Аделаида | ашли барти | ига швьонтек | обзор | тенис турнир в аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook