"Няма добра работна етика; тенисът не му е основна цел": Циципас остана без фитнес треньор

от в 12:32 на 15.06.2024
Калоян Соколов

Христос Фиотакис е напуснал щаба на Стефанос Циципас. Досегашният фитнес треньор на световния номер 11 е разочарован от поведението в работния процес на своя вече бивш състезател и не го крие, като разказа интересни неща от съвместното си сътрудничество с гръцкия тенисист, които определено няма да се харесат на шампиона от Монте Карло.

"Затварям кръга и напускам отбора, след като казах, че ще се опитам да постигна максимални резултати със Стефанос до Ролан Гарос, което не се случи, ако изключим Монте Карло. Не изпълних целите, които си бях поставил като негов треньор. Все пак мисля, че изправихме Стефанос на крака, като той вече е напълно здрав атлет и се състезава отново на най-високо, преодолявайки напълно контузията от края на миналата година.

Има обаче неща, които са извън моя контрол. Атмосферата в отбора не се припокрива с моите нива на енергия и изглежда имаме разминавания в приоритетите. Пожелавам му всичко най-добро за в бъдеще и най-вече да остане здрав. Благодарен съм за натрупания опит в неговия щаб. Мисля, че им дадох много, но и също така научих доста неща, пътувайки непрекъснато през тези 7 месеца със спортист от толкова висок калибър.

Надявам се, че в един момент ще разбере как съветите ми са правилни и действително е способен да се възкачи на най-високото стъпало в тениса, ако започне да се вслушва в тях. С нетърпение очаквах Олимпиадата в Париж, защото смятах, че той е способен да спечели дори златен медал, но не съм доволен от работната етика на Стефанос.

В момента не мисля, че неговата основна цел е да играе тенис, да бъде на върха в ранглистата и да печели титли от Големия шлем. Затова и не мога да си позволя да не прекарвам никакво време у дома и да бъда непрекъснато с него, след като целите му не са достатъчно високи.

Имам достатъчно работа вкъщи и предпочитам да отдам енергията си на различни хора, помагайки им да постигнат техните цели. Не мога да пътувам, само за да пътувам и предпочитам да се откъсна от целия този стрес" - разкрива Фиотакис пред SDNA.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Няма добра работна етика; тенисът не му е основна цел": Циципас остана без фитнес треньор Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | стефанос циципас | христос фиотакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook