Няма друг спорт, в който състезатели са ангажирани 11 месеца: Зверев възропта срещу тенис календара

от в 20:23 на 07.05.2024
Калоян Соколов

Тенисът категорично е един от спортовете с най-натоварен календар и играчите открай време негодуват срещу твърде малкото време за почивка между отделните сезони. Изглежда обаче телевизиите диктуват сериозно случващото се в Тура, а това кара ATP и WTA да оставят на заден план интересите на своите играчи, което очевидно никак не се харесва на Александър Зверев:

"В Тура съм вече от 10 години насам и винаги разговорите са се въртяли около това как бихме могли да съкратим тенис сезона, но от ATP така и не променят абсолютно нищо. Посочете ми спорт, в който състезателите са ангажирани всяка една седмица в рамките на 11 месеца. Да, ние не играем турнири непрекъснато, но не излизаме нито за миг от състезателeн режим, защотo надпреварите не спират и трябва непрекъснато да сме в оптимална форма. Цикълът във футбола и баскетбола е също толкова сгъстен, но те имат почти цялото лято на разположение за подготовка и обикновено има известни паузи и през зимата около Коледните празници.

Ние имаме само един декември, в който ни се дават точно около 2 седмици за почивка и тренировките отново трябва да започнат, за да сме готови за началото на сезона през януари. Това не е нито пълноценно време за почивка, нито за извършването на адекватна подготовка и умората е огромна. Не ме разбирайте погрешно, аз обичам тениса и обичам да бъда на корта, но искам да имам достатъчно време, за да излекувам тялото си и да бъда наистина свеж, когато рестартираме състезанията, а това важи напълно за всеки един от моите колеги" - сподели Зверев по време на своята пресконференция в Рим.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Няма друг спорт, в който състезатели са ангажирани 11 месеца: Зверев възропта срещу тенис календара Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook