"Няма по-добър играч в света от теб, Карлос": Коболи обърна цяла Италия срещу себе си

от в 15:16 на 25.09.2024
Калоян Соколов

Флавио Коболи е най-новата звезда на италианския мъжки тенис и таланта му беше забелязан дори от самия Роджър Федерер, който го привлече в компанията за маратонки и спортно облекло "On", в която Маестрото има сериозен дял от акции. Освен това 20-кратният шампион от Шлема даде шанс на младока да бъде сред резервите за отбора на Европа в тазгодишното издание на Laver Cup и италианецът отпразнува спечелването на своя първи трофей, въпреки че не изигра нито една точка по време на състезанието.

22-годишният талант обаче се превърна в обект на сериозни критики от страна на феновете в своята родина, а причината бяха репликите, с които Коболи окуражаваше Карлос Алкарас по време на решителния мач за трофея, в който 4-кратният "мейджър" шампион надигра Тейлър Фриц.

"Ти си номер едно. Няма по-добър тенисист в света от теб" - повтаряше световният номер 32 на своя съотбник и така се превърна в обект на множество обиди от ревностните почитатели на същинския водач в световната ранглиста - Яник Синер.

Коболи обаче гледа с насмешка на определения като "неблагодарник" и национален предател", заявявайки как не може да повярва, че дори трябва да се обяснява за нещо подобно и заяви огромното си уважение към своя именит сънародник:

"Дори не знам какво да кажа. Намирам за абсурдно случващото се в Италия. Мисля си как е пълно безумие, че трябва да обяснявам защо съм казал, че Карлос Алкарас е най-добрият играч в света. Какво трябва да кажа на някого, който е в топ 3 на ранглистата, докато аз съм в топ 30 и сме заедно в един отбор? Бих казал същото за Кристиано Роналдо и Лионел Меси, когато говорим за футбол. Не е като да съм казал, че Карлос е по-добър от Яник или обратното.

Изпитвам огромно уважение към Яник. Аз съм фен номер едно на Яник Синер и мога да кажа, че той ми помогна изключително много по време на изминалите мачове в Купа "Дейвис". По никакъв начин не съм искал да го обидя. Важното е да имам неговото уважение, което смятам, че е така, а не това на хора, които нямат представа какво говорят" - защити се Коболи пред италианските медии.

Източник: Tennis Up To Date

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Няма по-добър играч в света от теб, Карлос": Коболи обърна цяла Италия срещу себе си Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | флавио коболи | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook