Няма Серина, няма проблеми: Гоф донесе първата WTA титла за сезона на САЩ!

от в 13:00 на 08.01.2023
Мартин Петков

Кори Гоф изуми целия спортен свят през 2019-а, когато едва 15-годишна намери място в основната схема на Уимбълдън и на старта в турнира повали легендарната Винъс Уилямс, за да достигне впоследствие осминафиналите, печелейки си удоволствието всички да заговорят за нея с предвещания за славно бъдеще. Сега, три пълни сезона по-късно, тийнейджърката вече е финалистка от Ролан Гарос и проби в световния топ 10, докато през днешния ден ясно показа, че е готова най-сетне да разгърне пълния си потенциал и триумфира с третата си WTA титла в кариерата, първа такава в Окланд, след победа над Ребека Масарова за час и 18 минути игра - 6:1 6:1.

Американката далеч не стартира по мечтан начин срещата, след като мерникът ѝ изневери на няколко пъти и грешките от ракетата ѝ изобилстваха в началните минути. Световната номер 7 дори беше изправена пред угрозата да инкасира ранен брейк, ала светкавично отрази възможността пред испанката и наложи изцяло волята си на корта, прибавяйки пет поредни гейма към актива си, към който впоследствие причисли и откриващия сет.

С началото на втората част доминацията на тийнейджърката продължи и тя необезпокоявано се поздрави с нов пробив срещу името си, който я доближи максимално до трофея. Оттук до края на сблъсъка за отличието станахме свидетели на пет последователни гейма, всеки от които беше белязан от брейкболи, ала устойчивостта и опитът за игра под напрежение на финалистката от Ролан Гарос си казаха думата, при което тя вдигна победоносно ръка след блестящия си триумф за началото на новия сезон.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Няма Серина, няма проблеми: Гоф донесе първата WTA титла за сезона на САЩ! Мартин Петков
Теми:  
wta | кори гоф | окланд | ребека масарова

Коментари





Следвайте ни в Facebook