Няма спиране: Бублик изнесе ново тенис зрелище и елиминира екзекутора на Надал от АО!

от в 23:17 на 03.07.2023
Мартин Петков

Александър Бублик несъмнено е една от големите сензации на тревния сезон досега, след като екстравагантният казахстанец разгърна таланта си и завоюва най-голямата титла в кариерата си на турнира в Хале. Световният номер 26 през днешния ден откри кампанията си на Уимбълдън и срещна наглед неочаквани неприятности срещу Макензи Макдоналд, но намери играта си в хода на сблъсъка и сътвори обрат по пътя към шестата си поредна победа - 6:7(3) 6:4 6:4 6:4.

С успеха си 23-ият поставен продължава напред към втория етап на най-стария тенис турнир и му предстои да премери сили с друг американец в лицето на Джей-Джей Улф. Любопитното също така е, че Саша е първият тенисист от Лейтън Хюит през 2010-а година насам, който е шампион в Хале и не се казва Роджър Федерер, потеглил с победа на "свещената трева".

Началото на двубоя далеч не протече според очакванията на казахстанеца, който грешеше твърде много в желанието си да е агресивен и трябваше да отразява брейкболи в дебютните си две подавания за мача, но остана хладнокръвен пред опасностите и поддържаше паритета. Същевременно световният номер 54 се представяше близо до съвършенството на собствен сервис и не допусна подаването му да бъде застрашено нито за момент, като логично станахме свидетели на тайбрек, в който неточностите от ракетата на Бублик взеха връх над него и американецът се възползва, за да запише сета на сметката си.

С настъпването на втората част фаворитът видимо подобри качеството на своето представяне и уинърите в актива му започнаха прогресивно да се увеличават. Именно атакуващият стил на шампиона от Хале го изведе до дебютния му за мача брейкбол, който той пропусна, ала остана верен на неподправеното си тенис майсторство и чрез къси топки, както и всички останали свои "трикове", съумя да пробие в деветия гейм, за да възстанови равенството в отделните сетове.

На старта на третата част 23-ият поставен изигра по крайно разочароващ начин дебютното си подаване, допускайки две двойни грешки, при което го предаде в сметката на Макдоналд и световният номер 54 на свой ред поведе в резултата. Наглед ключовата ситуация за сета настъпи при сервис на Макдоналд, когато той спаси два брейкбола, за да отстои аванса си и да поведе с 4:1, ала това далеч не сломи намиращия се в подем Бублик, който от този момент нататък заигра безспорно на върха на способностите си и спечели следващите пет гейма, за да излезе напред в общия резултат на съревнованието.

Четвъртият сет пък до голяма степен онагледи на какво е способен Саша, стига да е в настроение, като изумителните изпълнения от ракетата му намираха неизменно място на корта и той на бърза ръка под аплодисментите на публиката завоюва ранен пробив. Впоследствие американецът по никакъв начин не съумя да застраши предимството в резултата на съперника си, като дори бе по-близо до това отново да се раздели със собственото си подаване, което позволи на Бублик необезпокоявано да подпечата шестата си поредна победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Няма спиране: Бублик изнесе ново тенис зрелище и елиминира екзекутора на Надал от АО! Мартин Петков
Теми:  
atp | александър бублик | макензи макдоналд | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook