Няма спирка: Борбен Андреев пречупи за втора поредна седмица световния номер 64!

от в 22:28 на 29.09.2022
Мартин Петков

Кариерата на третата ни ракета Адриан Андреев категорично търпи постоянен възход през последните седмици, като по-впечатляващото е ротацията при участията на българина, който редува клей надпревари с такива в зала. Българинът преди седмица постигна знаменит успех над световния номер 64 Корентен Муте на червено и игра полуфинал на Чаланджъра в Генуа, а днес отново демонстрира растежа в представянето си и сломи французина, който е и топ поставен, в родината му в тричасова епика на състезанието в Орлеан - 2:6 7:6(3) 7:6(2). За родния талант на четвъртфиналите предстои да срещне един измежду Норберт Гомбош и Артур Филс.

Домакинският представител потегли повече от ударно и порази откриващото подаване на нашенеца, за да поведе с пробив аванс. Ади все пак намери пролука в сервиса на съперника и разполагаше с редица брейкболи при ситуация 0:40, но не върна пасива си и отново загуби своя гейм, с което и дебютния сет.

Във втората част българинът изглеждаше крайно мотивиран да повтори успеха си отпреди седмица и благодарение на покачване на равнището в своето представяне, поведе с пробив аванс. Андреев изкова труден сервис гейм, като силите му не стигнаха да повтори случилото се и скоро преднината му остана в историята. Софиянецът в края разполагаше с цели пет брейкбола, които неистово пропиля и на нас ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек, в който Андреев беше просто неотразим и чрез шест поредни точки на сметката си възстанови равенството в отделните сетове.

Решителната трета част имаше пагубно начало за световния номер 247 и той инкасира пробив на нула, но светкавично се реабилитира с ответен брейк. Муте се представяше близо до върха на възможностите си и неколкократно застраши началния удар на родния талант, обаче той от своя страна отрази куп шансове за пробив, предизвиквайки изиграването на тайбрек. В дългия гейм Андреев се радваше на едни от най-добрите си минути в срещата и след като нито за секунда не изостана в догонваща позиция, оползтвори открилите му се възможности и триуфмира с нова елитна победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма спирка: Борбен Андреев пречупи за втора поредна седмица световния номер 64! Мартин Петков
Теми:  
atp | адриан андреев | бг тенис | бгтенис | корентен муте | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook