Няма треньор, няма проблем: Гоф се измъкна срещу голямата изненадата в Пекин и е на 1/2-финал!

от в 15:05 на 03.10.2024
Елеонора Александрова

Коко Гоф е втората полуфиналистка на WTA 1000 надпреварата в Пекин, класирайки се за трети път във финалната четворка на състезание от това ниво през сезона. Световната номер 6 изпита затруднения срещу една от изненадите на турнира - украинската квалификантка Юлия Стародубцева, но накрая показа по-високата си класа, за да затвори мача с 2:6 6:2 6:2 за 1 час и 53 минути игрово време, с което спечели 45-тата си победа за сезона и оформи сблъсък за място във финала с Паула Бадоса.

Първата част започна кошмарно за американката, която допусна три двойни грешки в откриващото си подаване, което позволи на украинката да реализира ранен пробив. Тенденцията не се промени в следващите минути и квалификантката дори съумя да удвои аванса си, за да стане резултатът 4:1 в нейна полза.

Все пак миналогодишната шампионка от US Open успя да намали изоставането си на един пробив разлика, но това не бе достатъчно за нея, тъй като аутсайдерката веднага възстанови преднината си от двоен брейк, за да поведе сензационно в сетовете.

Втората част започна много по-добре за американката, която намали броя на непредизвиканит си грешки, а това бяха лоши новини за световната номер 115. Закономерно представителката на топ 10 реализира пробив в четвъртия гейм, а в края на сета четвъртата поставена отново показа страхотните си качества при ретур и удвои преднината си, за да вкара ма1а в решителна част.

Силите на Стародубцева изглежда бяха на привършване, тъй като последната част се превърна в наказателна акция от страна на фаворитката. Гоф изцяло превъзхождаше квалификантката и я проби на 2 пъти, за да се класира за финалната четворка и така бившата номер 2 продължава победния си ход, въпреки че се раздели с Брад Гилбърт и в момента е без треньор.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Няма треньор, няма проблем: Гоф се измъкна срещу голямата изненадата в Пекин и е на 1/2-финал! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | коко гоф | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook