Няма втори пореден успех: Зверев преклони глава пред шампиона от Sofia Open на Купа "Дейвис"

от в 18:34 на 04.02.2023
Мирела Николова

Александър Зверев трябваше да пропусне втората половина от миналия сезон, след като скъса кръстни връзки в полуфиналния си мач на Ролан Гарос. Той поднови състезателна дейност по-рано през тази година на турнирите в Австралия, където записа 3 загуби в общо 4 изиграни срещи, като самият той сподели, че е наясно как не е реалистично да очаква високи резултати толкова скоро след завръщането си.

През вчерашния ден германецът даде позитивни сигнали в двубоя си срещу Стан Вавринка от квалификационната фаза на Купа "Дейвис" и се поздрави с двусетов успех, но днес бившият №3 в света не успя да се справи със съпротивата на световния №53 Марк-Андреа Хюслер и инкасира поражение с 2:6 6:7(4). По този начин шампионът от Sofia Open 2022 изравни общия резултат в двубоя между Германия и Швейцария, изходът от който ще се реши в мача между Стан Вавринка и Даниел Алтмайер.

Дебютната част протече под пълната доминация на Хюслер, който благодарение на мощния си начален удар и отличните си изяви в близост до мрежата бързо взе преднина от пробив и 3:1. От своя страна, германецът допускаше обилно количество непредизвикани грешки, които допълнително подпомогнаха швейцарския тенисист в това да осъществи втори пробив и да затвори сета в своя полза.

Във втората част Зверев значително повиши интензитета в своите удари и все по-често го виждахме да заема водеща позиция в разиграванията. Въпреки това Хюслер дочака подходящия момент, в който да нанесе своя удар, реализирайки пробив в деветия гейм за 5:4. Точно когато сервираше за спечелване на мача обаче, световният №53 изигра най-слабия си сервис гейм от началото на двубоя и позволи моментален рибрейк на нула. Така се стигна до тайбрек, в който вездесъщият начален удар на Хюслер в комбинация с дълбокопласираните му форхенди го изведе до предимство от 6:3 точки, а съвсем скоро и до крайната победа.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма втори пореден успех: Зверев преклони глава пред шампиона от Sofia Open на Купа "Дейвис" Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | купа дейвис | Марк-Андреа Хюслер | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook