Няма възраст за таланта: Вдъхновен Фонини взе нов елитен скалп и е на 1/16-финал в Рим

от в 19:25 на 12.05.2023
Мартин Петков

Фабио Фонини през последния месец отсъства от кортовете в АТР Тура, преди през настоящата седмица да се завърне обратно в игра за домашния си Мастърс 1000 турнир в Рим, за който получи "уайлд кард" и на старта подчини Анди Мъри в близо 3-часов дуел на ветераните. В хода на днешния ден пък 35-годишният италианец за сетен път в кариерата си доказа своя безспорен талант и че възрастта му е просто число, след като се разправи в последователни сетове с 30-ия поставен Миомир Кецманович - 6:3 7:6(6). Световният номер 130 с успеха си продължава напред към в третия кръг в състезанието, където ще срещне победителя от сблъсъка на следващата генерация, противопоставящ 18-годишния Артур Фис к представителя на топ 10 Холгер Руне.

Стартът на двубоя беше повече от обещаващ за местния любимец, който подхождаше агресивно и съумяваше да пласира немалко уинъри от форхенд, при което реализира ранен пробив. Сервисът на "Дон Фабио" също функционираше на необходимото равнище, като това му предоставяше комфорта да пресира началния удар на сърбина, който отново се пропука, и световният номер 130 чрез втори брейк на сметката си причисли откриващия сет към нея.

С настъпването на втората част съотношението на силите остана до голяма степен непроменено, ала Кецманович същевременно подобри състоянието на подаването си, посредством което отрази общо три брейкбола и без да станем свидетели на пробив, ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него 30-ият поставен пръв се сдоби с аванс в резултата, но преднината му не издържа дълго и скоропостижно италианецът обърна, като доведе статуквото до 6:3 точки в своя полза. Изправен до стената, сърбинът съумя да спаси три поредни мачбола и възстанови паритета, но вдъхновеният от родната си публика Фонини не остави нервите да го обземат и спечели следващите две разигравания, за да узакони триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма възраст за таланта: Вдъхновен Фонини взе нов елитен скалп и е на 1/16-финал в Рим Мартин Петков
Теми:  
фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook