"Нямате никакви постижения; само фотосесии": Родик разкритикува организацията на Джокович

от в 10:15 на 06.09.2024
Калоян Соколов

Анди Родик разкритикува сериозно работата на PTPA. Припомняме ви, че това е организацията, която Новак Джокович и Вашек Поспишил решиха да основнат, отделяйки се от Съвета на играчите на ATP. Тогава тяхната идея беше да се чува гласа на тенисистите и да се защитават техните права, а не те да се съобразяват изцяло с ръководните органи в спорта.

Към момента Джокович е вицепрезидент на организацията и основна негова цел беше да се помогне на играчите извън топ 200 на ранглистата, за да не бъдат притискани от финансови фактори, но според Родик дейността на организацията е сведена до абсолютната нула, като бившият номер едно се позовава на проучване, което е направил сред хора в самата организация и не се поколеба да влезе в словесна престрелка с Вашек Поспишил в социалните мрежи:

"Не си мислете, че не съм в час. Не мисля, че сте направили много. Говорил съм с някои от членовете на борда и съм искал да ми разкажат за 3-те им най-значими постижиения към този момент. Това силно ги затруднява. Засега единствено сте пуснали няколко съобщения до пресата и дотам.

Разказвали са ми за участието им в няколко професионални фотосесии, но не знаят с кака цел се прави това. Изглежда целият ви принос се изчерпва само със съобщения и фотосесии. Преговаряли сте за сделка с търговски карти? Вие да не сте някаква агенция? Получих списък с вашите постижения, който ми беше изпратен от вашия изпълнителен директор и вътре просто бяха изброени някакви хора, които сте наели. Това не е постижение. Говорил съм с бивши членове на борда и те са ми казвали как не могат да се сетят за нещо постигнато досега от PTPA. Не виждам къде е фокусът на тази организация" - заяви убедено бившият шампион от US Open.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Нямате никакви постижения; само фотосесии": Родик разкритикува организацията на Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | ptpa | анди родик | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook