Ник Кирьос към бащата на Джокович: Не се опитвай да предаваш вината нататък

от в 20:30 на 24.06.2020
Петър Колев


Демонстративният турнир Adria Tour, организиран от световния №1 Новак Джокович, нанесе някои наистина сериозни поражения. Много играчи, включително и самият той, бяха тествани положително за наличие на коронавирус. Именно сърбинът е обвиняван за негативните последствия, тъй като той е създателят на събитието.

В опит да защити сина си, Сърджан Джокович обвини Григор Димитров, заявявайки, че той е причината за разпространението на болестта сред тенисистите и семейство Джокович. Ник Кирьос не остана доволен от изказването на Джокович-старши, като изрази това в социалните мрежи.

Бащата на Новак Джокович обвини Григор за това, че е дошъл болен "отнякъде" и че е отказал да се тества в Сърбия и Хърватия. Той заяви, че българинът е причинил огромна щета, играейки на този турнир. Очевидно Ник Кирьос не е съгласен с нападките на Сърджан Джокович, като той дори отговори на неговото изказване чрез "стори" в Instagram: "Не се опитвай да предаваш вината нататък."

Кирьос

Това изказване можеше да бъде очаквано от страна на австралиеца, който е против провеждането на каквито и да е демонстративни събития по време на пандемията. Той също така беше критичен към факта, че никой не спазваше правилата за социална дистанция по време на Adria Tour.

Някои други играчи са притеснени какъв ефект ще имат случаите на Covid-19 сред тенисистите за възобновяването на ATP тура. Някои дори заявиха, че от ATP трябва да отменят оставащите турнири за годината заради тези случаи. Засега от Мъжката тенис асоциация не са обявили подобни действия, но се очаква да увеличат предпазните мерки за предстоящите надпревари.

Въпреки своята критика, Ник Кирьос пожелава на всички положително тествани от коронавирус бързо възстановяване. Дано точно това се случи в най-скоро време, за да можем да видим всички тенисисти в игра през август, когато и е плануваното възобновяване на ATP тура.

Източник: Essentially Sports


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ник Кирьос към бащата на Джокович: Не се опитвай да предаваш вината нататък Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook