Ник Кирьос спаси три мачбола и сломи съпротивата на Надал в един истински тенис шедьовър!

от в 07:25 на 28.02.2019
В
Ник Кирьос отново показа, че обича голямата сцена и надви Рафаел Надал в една истинска "гладиаторска" битка, продължила над три часа - 3:6 7:6 7:6.

Първите няколко гейма преминаха под контрола на сервиращите, като Надал не успяваше да разчита началните удари на австралиеца, който нижеше ас след ас.

Ник поведе с 40:15 в шестия гейм след прекрасна комбинация от къса и пасингшот, пласиран в опразнената половина на испанеца. Оттам насетне обаче подаването му напълно го изостави и със сбъркано воле, той предаде гейма.

Рафа продължаваше да играе константно на много високо ниво, докато съперникът му блестеше с епизодични изпълнения, но цялостно допускаше твърде много неточности и не успяваше да бъде равностоен в "дуелите" от основната линия.



Така след 35 минути на корта, "Матадора" грабна първата част, а езикът на тялото на Кирьос беше крайно негативен.

Вторият сет стартира с тежък сервис гейм за австралиеца, но успешно драйв-воле му помогна да открие резултата.

Рафа, от своя страна, започна с непредизвикана грешка от обратния си удар, ала форхендът му заработи на познатите високи обороти и той бързо изравни.

Ник отново дръпна, като този път беше далеч по убедителен, а в хода на гейма се отчете с чудесно контрапие и поредна директна точка от начален удар.

Макар Кирьос да се оплакваше от физически дискомфорт, той значително изостри играта си, а няколко гръмотевични бекхенда му дадоха първи брейкпойнт в мача. Надал го отрази с отлично пласиран подсечен сервис и въпреки че канберецът направи едно удивително изпълнение с гръб към корта, в крайна сметка Рафа съумя да се измъкне.

https://twitter.com/TennisTV/status/1100956334655242240?s=19

Гонитбата продължи с пълна сила, а уинърите валяха и публиката можеше да наблюдава тенис от изключителна висота. Испанецът продължаваше да държи иницативата, но Кирьос не отстъпваше и правеше редица удари, които смайваха трибуните.

Стигна се до 4:4, когато австралиецът бе изправен пред три точки за пробив, ала със смела игра ги заличи и пак имаше аванс.



Логично, развръзката на сета щеше да дойде след тайбрек, а в него Ник тръгна с ас. Кирьос изглеждаше на гребена на вълната и с два завършващи форхенда и още два силни сервиса си отвори прекрасна преднина от 5:0 точки.

Надал спечели следващите разигравания при своите подавания, но испанецът нямаше сили за повече, и така срещата влезе в решителнат част.

Третият сет бе открит с нулев гейм от Рафа, ала австралиецът също спечели с лекота подаването си и дори бе близо до пробив в третия гейм, след като вкара някои забележителни форхенд ретури, но левичарят показа характер и устоя на бомбардировката.

Ник възстанови паритета за по-малко от минута с безкомпромисни начални удари. Двамата заредиха убедителни сервис геймове, в които владееха инициативата, и оставиха без шансове посрещащия.

В шестия гейм за втори път в двубоя канберецът изостана с 0:40, но намери сили отново да се справи със задачата, а два от брейкболите бяха заличени с фини къси топки. Кирьос дотолкова бе придобил увереност, че на своя геймбол изпълни сервис отдолу, което му донесе освиркванията на тълпата, но важното беше, че пробив нямаше.



Двамата продължиха да са пълни господари на събитията, когато сервират, като Рафа движеше из целия корт противника си, а видимо поумореният австралиец вкара в употреба приома сервис-воле, изпълнявайки го с висока ефективност.

Така двамата трябваше да бъдат разделени от още един тайбрек, за да бъде драмата пълна.

Надал потегли с чудесно конструирана акция към мрежата, завършила с несполучлив опит за минаващ удар на опонента му. Кирьос също не отстъпваше и след тежък сервис и прекрасна контра от дланния му удар, прехвърли напрежението при Надал.

Първият пропукал се бе Ник, който заби форхенда си в мрежата, и размяната на полетата дойде при 4:2 в полза на Рафа.

Испанецът продължи да надгражда над аванса си и си гарантира три поредни мачбола, но два от тях бяха неутрализирани с топовен сервис и воле, което закачи филето, но все пак мина в полето на Надал.

Рафаел имаше сервиса, за да затвори срещата, ала пропуск от бекхенд и втората му двойна грешка обърнаха развоя на събитията с главата надолу за Матадора. Сега Кирьос получи възможност да сложи край на тази истинска модерна класика и австралиецът не трепна, а след секунди се строполи на земята в миг на облекчение.

https://twitter.com/Cuauh_h/status/1100989244800159745?s=19

За Ник това бе трети успех срещу  испанеца, а в опит да стигне за втори път до полуфиналната фаза в Акапулко, той ще се изправи срещу още един голям шампион в лицето на Стан Вавринка.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ник Кирьос спаси три мачбола и сломи съпротивата на Надал в един истински тенис шедьовър! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook