Ник Кирьос триумфира във Вашингтон!

от в 02:31 на 05.08.2019
В
Ник Кирьос се поздрави с трофея във Вашингтон! Днес Ник изигра поредния си страхотен мач в американската столица, като на финала австралиецът съумя да победи третия поставен в основната схема - Даниил Медведев, след 7:6(6) 7:6(4) за един час и 34 минути игра. По този начин Кирьос спечели втория си трофей за тази година, след като се поздрави и с титлата в Акапулко, както и общо шестия си в своята кариера!

Двубоят започна с колосално предимство за сервиращите, които печелеха подаванията си безметежно. Медведев даже не бе загубил и точка на начален удар в първите си три сервис гейма. В средата на сета обаче правеше впечатление, че австралиецът изпитва някакъв физически проблем в областта на кръста, тъй като той често правеше гримаси, държейки се именно за него.

Изображение

Това все пак е попречи кой знае колко на Ник да доминира в подаванията си, като тенисистите достигнаха до тайбрек. В неговото начало изглеждаше, че Медведев ще спечели дългия гейм рутинно, след като руснакът поведе с 4:1 точки и двоен минибрейк. Тогава изведнъж Даниил явно прекалено много се отпусна, тъй като започна да допуска нетипични за себе си грешки. По този начин третият поставен върна опонента си в тайбрека, който си изработи няколко превъзходни допълнителни точки, за да достигне до паритет.

https://twitter.com/doublefault28/status/1158133789710782464?s=20

Въпреки това първият, достигнал до сетбол, беше руснакът, но той бе заличен от Кирьос с брутален ас по правата, а след фамозен минаващ удар от форхенд шампионът от Акапулко достигна на свой ред до точка за триумф в дългия гейм. В тази ситуация бе достатъчно за Ник да вкара ретура в корта, тъй като Медведев бе прекалено изнервен вече и след непредизвикана грешка от форхенд ,,Мечката" предаде първия сет.

Изображение

На почивката между сетовете Кирьос бе третиран от физиотерапевт, като австралиецът прие и обезболяващи, които явно оказаха своето влияние, защото Ник започна последвалата част с добро настроение, а гениалните импровизации, измежду които и две спечелени точки след хот-дог, отново взеха своето място в двубоя на канбереца, който все повече напомняше за себе си.

https://twitter.com/TennisTV/status/1158136921652117504?s=20

Във втората част доминацията на сервиращите продължи, като нищо не успя да раздели подаващите тенисисти един от друг, което означаваше, че ще дойде ред на втори пореден тайбрек. В него двамата вървяха точка за точка до 4:3 в полза на Кирьос, когато Медведев изстреля форхенд в аут, инкасирайки критичен минипробив. Впоследствие руснакът спечели задължителната си точка на начален удар, за да се доближи на едно разиграване от своя съперник, но австралиецът бе безкомпромисен и след два поредни аса, като на мачбола той отново се допита до зрител, шестата титла в кариерата на Ник Кирьос стана факт!

https://twitter.com/TennisTV/status/1158148072398053376?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ник Кирьос триумфира във Вашингтон! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook