Ник Кирьос: Вече не ям месо и млечни продукти, не мога да го причиня на животните

от в 10:15 на 03.02.2020
Диана Андреева


Преди началото на ATP Cup, 24-годишният Ник Кирьос обяви в туитир, че ще дарява по 200 долара за всеки реализиран ас по време на австралийското лято. Целта на Ник е да подкрепи местните жители и да помогне за възстановяване на опожарените райони.

Покрай него още тенис звезди като Новак Джокович, Ашли Барти, Роджър Федерер и други световни звезди се присъединиха към инициативата на Кирьос и дружно събра солидно количество средства, които да отидат като дарение за Австралийския червен кръст.



Наскоро Ник пък сподели, че изображенията на жадни коали и други животни, страдащи от пожарите го подтикват да направи постоянна промяна в начина си на живот.

„От известно време проявявам максимално хуманно отношение към животните. Вече не ям месо или млечни продукти. Това не е свързано с моето здраве, просто не мога да им го причиня.“



Преди време Кирьос се опита да спазва диета на растителна основа, но му беше трудно да я поддържа поради натоварения си график. След опустошителните пожари обаче, Ник е абсолютно сигурен, че ще остави животните извън чинията си.

„Всеки път щом видя кадри на тези животни, страдащи от пожарите, се убеждавам, че е било правилно решение да избера тази диета“, пише Кирьос. „Когато попадна на тези ужасни снимки, не мога даже да си помисля да ям месо.“


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ник Кирьос: Вече не ям месо и млечни продукти, не мога да го причиня на животните Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook