Никога не е късно: Манарино върза ,,геврек" на световния №23 и е финалист в Уинстън Сейлъм!

от в 03:35 на 27.08.2022
Мартин Петков

Ботик ван де Зандсхулп се превърна в откритието на миналата година, след като именно на кортовете в САЩ нидерландецът блесна на голямата сцена и използва това като трамплин нагоре в кариерата си, за да се изкачи с над 100 позиции в ранглистата за последните 12 месеца до рекордното си 23-то място в подреждането. През тази седмица в навечерието на US Open той се включи на турнира в Уинстън Сейлъм и достигна полуфиналите, където го очакваше ветеранът Адриан Манарино, който в първия кръг на надпреварата спаси три мачбола, преди да спечели. 34-годишният французин за пореден път в своята кариера доказа, че не трябва да бъде отписван при състезанията на твърда настилка и върза ,,геврек" на по-високоранкирания си съперник по пътя към успеха с 6:0 6:4, благодарение на който се класира за финала в щата Северна Каролина, а от трофея го дели единствено победителят измежду Ласло Джере и Марк-Андреа Хюслер.

Френският левичар от самото начало на двубоя прие крайно дефанзивна роля и предостави инициативата на Ван де Зандсхулп, който в опитите си да е агресивен, често не намираше очертанията на корта и ветеранът взе комфортен аванс от два пробива при 4:0. Манарино все така уверено трупаше точки на сметката си, докато нидерландецът допусна цели 16 непредизвикани грешки за шест гейма и логично станахме свидетели на ,,геврек" в полза на световния номер 65.

Във втората част втория поставен в схемата се разписа в резултата за първи път, а с това му действие сервиращите взеха контрол над случващото се в щата Северна Каролина. Първи проблеми на собствено подаване имаше пред 34-годишният французин, който обаче опази сервиса си дори от брейкбол и на свой ред използва импулса в играта си, за да реализира пробив с решаващо значение в деветия гейм, който броени минути по-късно му донесе знаменитата победа, дошла за малко над час на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Никога не е късно: Манарино върза ,,геврек" на световния №23 и е финалист в Уинстън Сейлъм! Мартин Петков
Теми:  
atp | адриан манарино | ботик ван де зандсхулп | уинстън сейлъм

Коментари





Следвайте ни в Facebook