"Никога не съм виждал подобно нещо": Сняг заплашва доиграването на турнира в Мюнхен

от в 16:35 на 18.04.2024
Калоян Соколов

Сняг насред пролет? Може да звучи невероятно, но точно това е картината, която наблюдаваме в Мюнхен през днешния ден. Времето в германския град е изключително лошо през цялата седмица и проливните дъждове доведоха до много забавяния и отлагане на редица срещи от традиционния ATP 250 турнир в Бавария.

Днес домакините се надяваха да наваксат с неизиграните мачове от втория кръг на надпреварата, защото по програма утре са насрочени четвъртфиналите в състезанието, а защитаващият шампион Холгер Руне досега е изиграл едва две точки от началото на седмицата.

Датчанинът излезе преди няколко часа на корта за мача си с Даниел Елахи Галан, но мачът беше прекъснат поради прехвърчащи снежинки. Tози факт изненада сериозно опитния съдия Адв Нур, който заяви, че никога в дългогодишната си практика не е ставал свидетел на снеговалеж по време на турнир на открито.

За съжаление на официалните лица свързани с с надпреварата, то през следващите дни температурите се очакват да бъдат в рамките на 6-7 градуса и дъждът със сигурност ще продължи да бъде чест неканен гост на събитието, което поставя под сериозно риск довършването на турнира.

Любопитното е, че всъщност това не е прецедент в историята на ATP Тура, тъй като абсолютна сходна ситуация се разиграва на същото място преди точно седем години.

Little Delay @BMWOpen24 pic.twitter.com/tftuC7pgGA

— SvenTennis.eth (@sventennis) April 18, 2024


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Никога не съм виждал подобно нещо": Сняг заплашва доиграването на турнира в Мюнхен Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | мюнхен

Коментари





Следвайте ни в Facebook