Мачове на живо
Очаквано начало 15:00ч.
Григор Димитров
Ян-Ленард Щруф

Николас Джари победи Саша Зверев в страхотна драма и очаква Григор на осминафинал в Барселона

от в 19:09 на 23.04.2019
В
Николас Джари спечели страхотна драма във втория кръг в Барселона срещу втория поставен Саша Зверев. Чилиецът поведе с 3:0 и два пробива в третия сет, бе изравнен, трябваше да спасява мачбол, но в крайна сметка се пребори за победата в този истински трилър след крайното 3:6 7:5 7:6(5). На осминафинал в каталунската столица Николас очаква Григор Димитров, който утре ще трябва да победи Фернандо Вердаско, за да стигне до мач с 81-вия в ранкинга.

В началото на първия сет двамата започнаха равностойно, като при 2:2 Александър реализира първия пробив в двубоя. Скоро на чилиеца му се наложи да сервира за оставане в частта при 3:5, когато последва нов брейк в полза на фаворита, който по този начин точно след половин час игра поведе в резултата на срещата.Във втория сет двамата бяха солидни на начален удар до 5:5, когато агресивните удари на Джари започнаха да намират противниковото поле все по-често, като 81-вият в света се възползва от третия си брейкшанс след нова ефективна акция към мрежата, а след поредния безметежен сервис гейм сетовете в двубоя бяха изравнени.

Джари пренесе позитивната инерция в тениса си и в третата част, като чилиецът набързо поведе с 3:0 и два пробива, а в тези моменти Зверев сякаш не знаеше какво да направи, за да противодейства на опонента си.Последва най-виталния гейм по отношение на цялостното развитие на двубоя, след като Джари имаше възможността да поведе и с 4:0, но Саша показа непримиримостта си и от общо петия си брейкбол съумя да върне единия пробив. Загубата на този ключов гейм се отрази на аутсайдера, чийто език на тялото рязко се промени - чилиецът изглеждаше все по-изморен с напредването на мача, а играта му започна да бъде съпътствана от множество непредизвикани грешки и неуверени изпълнения.

Скоро Зверев върна втория пробив и изравни резултата, като впоследствие немецът имаше предимство от 40:15 в подаването си при 3:3, но тогава последва поредния обрат в този луд трети сет, след като Джари отново поведе с пробив. Чилиецът обаче отново реанимира противника си, а след нова серия от грешки от неговата ракета паритетът в решителната част отново бе възстановен.

Оттогава двамата започнаха да печелят подаванията си значително по-лесно до 6:5 в полза на Зверев, когато чилиецът отново допусна няколко непредизвикани грешки, заради които той бе изправен пред мачбол в полза на съперника. Последва обаче нетипична грешка от обратен удар на Зверев, а след две впечатляващи излизания на мрежата Джари вкара третия сет в решителен тайбрек.

В началото на дългия гейм двамата си размениха по два минипробива след поредица от непредизвикани грешки, а размяната на полетата дойде при 3:3. Двамата инкасираха и по една двойна грешка, както и по един впечатляващ уинър, за да се стигне до 5:5, когато нова агресивна акция към мрежата от страна на Джари доведе чилиеца до мачбол. Тогава последва изненадваща грешка от иначе стабилния бекхенд на Зверев, който по този начин се прости с успеха в този драматичен двубой.

Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Николас Джари победи Саша Зверев в страхотна драма и очаква Григор на осминафинал в Барселона В

Коментари

Следвайте ни в Facebook