Мачове на живо
Приключил
Новак Джокович 66
Александър Бублик 34

Николоз Басилашвили е замесен в нов скандал, обвинен е за изнудване

от в 15:35 на 30.04.2021
Тея Кръстева

Николоз Басилашвили е най-добрият грузински тенисист, като в момента заема 35-тата позиция в световната ранглиста. Най-високото му класиране е 16-тото място, тъй като 29-годишният тенисист далеч не е един от най-постоянните състезатели в Тура. Въпреки това през 2021-а Басилашвили вдигна титлата в Доха, като по пътя си отстрани 20-кратния шампион от Големия шлем Роджър Федерер.

През изминалата година спортистът от Грузия бе обвинен в домашно насилие над бившата си съпруга в присъствието на тяхното дете. Грозната случка се разиграла на 21-ви май в Тбилиси, а Николоз е арестуван още на следващия ден. Световният номер 35 бива освободен, след като плаща гарнция в размер на 35 хиляди долара, отричайки всички обвинения. Семейството на Николоз дори твърди, че след развода бившата му жена непрестанно е изнудвала Басилашвили и е създавала конфликти.

Наскоро бившият номер 16 бе замесен в нов скандал, бивайки обвинен в изнудване, като сумата на иска е над 1,5 милиона долара. Атаката е отправена от грузинския бизнесмен Иракли Качарава, който съобщава, че Басилашвили е нарушил условията на договора помежду им.

Бизнесменът твърди, че е инвестирал голяма сума в кариерата на първата ракета на Грузия с намерението да получи процент от печалбата на спортиста. Николоз е трябвало да плати на предприемача част от наградните фондове, спечелени по време на турнирите. Според Качарава обаче 29-годишният тенисист не е изпълнил обещанието си.

Според адвокатите на Качарава, ако Басилашвили е един от 50-те най-добри тенисисти в света, то бизнесменът ще има право на 30% от паричната награда, както и на дял от рекламните дейности на Басилашвили. Сумата на иска е над един милион и половина долара.

Адвокатът на бизнесмена Анна Джалагония твърди, че Качарава финансира Николоз Басилашвили от 2015-а. Тенисистът нарушава условията на договора им за пръв път през 2017-а. Според адвокати Басилашвили е отказал да плати дължимата сума.

Източник: VseProSport


Ето как да гледаме тенис мачове безплатно

Оцени тази статия:
Николоз Басилашвили е замесен в нов скандал, обвинен е за изнудване Тея Кръстева
Теми:  
николоз басилашвили

Коментари

Следвайте ни в Facebook