Нишикори губеше със сет и пробив във втория на три пъти, но спечели мача! Дел Потро с рутинен успех срещу Рууд

от в 23:25 на 16.05.2019
В
Кей Нишикори реализира впечатляващ обрат над Ян-Ленард Щруф, след като изоставаше със сет и пробив във втория на три пъти, но в крайна сметка се поздрави с победата след крайното 3:6 7:6(2) 6:3. На четвъртфинал в Рим японецът ще се изправи срещу Диего Шварцман.

Двубоят започна с няколко лесни сервис гейма за двамата, когато германецът вдигна оборотите и проби за 3:1, а до края на сета не даде шансове на съперника си за рибрейк, по този начин повеждайки в отделните части на мача.

Във втория сет отново сравнително рано Щруф реализира пробив, но този път подаванията му бяха всякакви, но не и стабилни или комфортни. Немецът допусна рибрейк за 3:3, проби отново за 4:3, отново бе изравнен за 4:4, а впоследствие повее и за трети път в сета с пробив, давайки си възожността да сервира за мача. Тогава обаче за пореден път интензитетът на сервиращия спадна и последва шести пореден брейк, като двамата все пак след това задържаха подаванията си веднъж, за да се стигне до дълъг гейм.

В него инициативата изцяло бе у японеца, който неутрализираше мощния начален удар на съперника си и същевременно можеше да разчита на позитивни комбинации, които в крайна сметка му помогнаха да спечели тайбрека със 7:2 точки.

В третия сет пръв Нишикори проби, но последва поредния рибрейк в този мач, след като Щруф изравни за 2:2. Все пак Кей тогава осъществи нулев брейк, като този път поредните пробиви спряха до тук, а японецът задържаше комфортно подаванията си до 5:3, когато общо за шести път в срещата той проби опонента си след бляскав прехвърлящ удар, по този начин класирайки се сред последните осем в Рим.

https://twitter.com/TennisTV/status/1129099209997733888

Хуан Мартин дел Потро пък отбеляза рутинен успех срещу младия норвежец Каспър Рууд след 6:4 6:4 и ще се изправи срещу световния номер едно - Новак Джокович, на четвъртфиналите в италианската столица.

ДелПо все пак навлезе бавно в мача и допусна ранен брейк, който обаче мигновено бе наваксан. Впоследствие тенисистите задържаха сервис геймовете си, когато в ,,Тилдъновия гейм" ,,Кулата от Тандил" нанесе решителен пробив, който му бе абсолютно достатъчен, за да си гарантира успеха в първата част.

Във втората двамата бяха цялостно много по-стабилни на сервис, но при 2:2 Дел Потро реализира нулев брейк, а до края на срещата той загуби едва четири точки на начален удар, като след общо един час и 35 минути на корта високият аржентинец се поздрави с успеха в двубоя.

https://twitter.com/TennisTV/status/1129093209072836611

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори губеше със сет и пробив във втория на три пъти, но спечели мача! Дел Потро с рутинен успех срещу Рууд В

Коментари





Следвайте ни в Facebook