Нишикори и Даниил Медведев са 1/8 финалисти след категорични успехи

от в 06:53 на 19.01.2019
В
Даниил Медведев се справи с Давид Гофен след нова чиста победа. За разлика от съперника си, Давид под обичайното си ниво и това  доведе до категоричния успех на руснака.  Медведев бързо поведе с 2:0 благодарение на пробив на нула, а така  успя да контролира сета до неговия край. При 4:2 нов брейк за Даниил му даде още по-комфортен аванс, който бързо и прерасна в 6:2.

Вторият сет отново започна  с пробив за финалиста от Бризбън и така за 30 минути на корта руснака вече имаше сет и пробив аванс. Моментален рибрейк обаче спря подема на Медведев в сета, а това упражнение се повтори и при 2:2, като двамата отново размениха брейкове. Това бяха и последните два пробива за този сет и без много трудности двамата стигнаха до 6:6. Тайбрекът започна с минибрейк за Даниил, а нов такъв при 3:1 даде солиден аванс на руснака.Белгиецът върна единия от двата брейка, но нов такъв на Медведев при 5:3  не позволи на Гофен да мисли за обрат и резултатът бе покачен на 2:0 сета.

Третият сет отново отиде в сметката на руснака, а Гофен изглеждаше доста обезверен на корта, сякаш изгубил надежда за евентуален обрат. Нов ранен пробив при 2:1 даде за трети пореден сет ранен аванс на Даниил, но все пак  Давид успя  да върна пробива при 4:2, ала  поредица грешки от ракетата на белгиеца отново дадоха нов пробив аванс на Медведев. Този път път не изпусна преднината си и така си гарантира сблъсък със световния номер 1, Новак Джокович, или с Денис Шаповалов, а за Гофен  предстои здрав работен процес в опит на връщане на формата от сезон 2017, от която в момента изглежда толкова далеч.

Кей Нишикори също продължава напред след като записа сравнително лесна победа над Жоао Соуса. Първият сет започна добре за японеца и той проби още в откриващия гейм, но противникът му съумя моментално да върне брейка и така да изравни. В хода на сета Соуса доста трудно взимаше своите подавания, но въореки това до нови пробиви не се стигна и така се наложи двамата да решат изхода на сета в тайбрек.

Там Кей надделя над портигалеца след 8:6, като Соуса дори спаси два сетбола при 6:4, но след 6:6 не успя да вземе повече точка и така и предаде частта след близо час игра.

Във втория сет, силите на Соуса стигнаха едва за един гейм, като той беше откриващия такъв, ала последваха девет поредни гейма за Нишикори,които освен, че пратиха сета в негова полза му дадоха и комфортен аванс в третия. Трябва да отбележим, че Соуса на почивката между отделните части поиска медицински таймаут, заради проблеми в областта на бедрото. Последната част мина под контрола на Кей, а борбеният Соуса не успя да достигне до нещо повече в нея и така приключи своето участие.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори и Даниил Медведев са 1/8 финалисти след категорични успехи В

Коментари





Следвайте ни в Facebook