Нишикори и Де Минор започнаха с чисти победи

от в 15:26 на 02.07.2019
В
Японецът Кей Нишикори показа стабилна игра в мача си срещу Тиаго Монтейро и макар и да не е на най-любимата си настилка, седмият в световната ранглиста успя да мине чисто през първото си препятствие. Днес Нишикори не бе перфектен, ала успя да надделее във важните момента, а с това и след 6:4 7:6 6:4 елиминира южноамериканския си съперник.



Бразиецът сервираше стабилно по време на срещата, ала допусна няколко сериозни грешки при бекхенд,  което му попречи и да се държи за постоянно в срещата. Иначе в игрови план двамта бяха доста равностойни, а въпреки повечето печеливши, които Кей наниза, особено от форхенд, това така и не му позволи да вземе превес в срещата за по дълго.

В първата част серия от неточности завършила с бекхенд в аут на Монтейро пречупиха бразилеца, а той въпреки че се опитваше да е максимално устойчив в по-дългите разигравания, често класата на Кей надделяваше и пращаше точките в полза на поставения.



Във втората част отново силите на начален удар на двамата бяха равностойни, а този път Тиаго успя да отговори на допуснатия рано брейк при 3:2 след като серия от неточности в играта на Нишикори му дадоха възможност за пробив при 5:4, от която той се възползва. Така се стигна до тайбрек, ала там нервите взеха връх над Монтейро и солидно количество грешки му попречиха да отговори на опонента си.

В третата част отново наблюдавахме размяна на пробиви в началните фази, въпреки неубедителната игра и на двамата на ретур, ала този път, Кей бе този, който нанесе решаващ удар, защото отново натискайки повече и показвайки устойчивост от дъното на корта, Нишикори успя да се добере до пробив в 10-тия гейм и така и затвори срещата в своя полза.



Алекс Де Минор от своя страна бе една идея по-категоричен и отстрани италианеца Марко Чекинато за 2 часа и 2 минути след 6:0 6:4 7:6(5).

Младият австралиец показа стабилна игра, недопускайки нито една двойна грешка за цялата среща, а след като му отне време да настрои бекхенда си, в края на срещата, той успя да използва този си удар като основно оръжие.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори и Де Минор започнаха с чисти победи В

Коментари





Следвайте ни в Facebook