Нишикори изненада Оже-Алиасим в Ротердам; Басилашвили също напусна турнира

от в 17:01 на 01.03.2021
Мирела Николова

Световният №45 Кей Нишикори, който нямаше победа от септември месец насам и се намираше в серия от четири поредни загуби, постигна впечатляващ двусетов успех със 7:6(4) 6:1 над седмия поставен в схемата Феликс Оже-Алиасим. Японецът оказа неочаквано силна съпротива на младия си опонент и съвсем заслужено го елиминира, а в следващата фаза на турнира ще срещне победителя от австралийското дерби между Алекс Де Минор и Джон Милман.

Началото на двубоя бе изцяло равностойно, като двамата тенисисти често влизаха в продължителни размени на удари от основната линия, но никой така и не успяваше да вземе трайно надмощие. Те не срещнаха затруднения със запазването на паритета в геймовете и той остана непокътнат до 6:6, което обуслави изиграването на решителен тайбрек, в който няколко неточности от страна на канадеца пратиха сета в сметката на Нишикори.

Японецът пренесе импулса си и във втората част, където на бърза ръка поведе с 3:0. Оже-Алиасим, който по време на паузата между сетовете получи медицинска помощ, вече все по-рядко намираше слабо място в играта на противника си и това доведе до нов пробив, гейм след който Нишикори подпечата мястото си в осминафиналите.

В друг мач от програмата в холандския град квалификантът от Великобритания Камерън Нори нанесе пето поредно поражение на Николоз Басилашвили след резултат 6:0 6:3, а за място на четвъртфиналите ще спори със Стан Вавринка или Карен Хачанов.

Срещата започна с ясно изразено игрово предимство за Нори, който максимално доминираше в разиграванията, атакувайки противника си от всички части на корта. Това в съчетание с непрекъснатите пропуски от ракетата на грузинеца доведоха до повече от красноречив резултат в първата част, в която грузинецът едва съумяваше да спечели точка.

Вторият сет стартира обнадеждаващо за Басилашвили, който реализира ранен пробив, но отново допусна спад в представянето си и така помогна на британеца да осъществи рибрейк. Нова доза непредизвикани грешки в осмия гейм на фаворита в мача доведоха до нов пробив, който бе и решаващ за изхода на двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори изненада Оже-Алиасим в Ротердам; Басилашвили също напусна турнира Мирела Николова
Теми:  
atp | кей нишикори | ротердам | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook