Нишикори надделя над Манарино в драматичен трилър; Медведев с комфортен успех

от в 00:38 на 11.03.2019
В
Кей Нишикори и Адриан Манарино изиграха истински трилър във втория кръг в Индиъл Уелс, като в крайна сметка японецът излезе победител от драматичния двубой, продължил два часа и 33 минути, след 6:4 4:6 7:6(4). В следващия кръг на надпреварата Кей ще се изправи срещу Лука Пуй или Хуберт Хуркач.

Двамата си размениха по един брейк в началото на първия сет, но когато му се наложи да сервира за оставане в частта при 4:5, Манарино допусна критичен пробив, който му коства и загубата на сета.



Във втората част французинът заигра значително по-стабилно; Адриан тормозеше съперника си при посрещане с изключително неудобни ретури, а по време на размените от дъното на корта проявяваше завидна стабилност в ударите си.

Съответно Манарино дочака спад в представянето на Нишикори, като при 4:4 той реализира решителен пробив, който скоро бе и затвърден.

В третата част японецът продължи с колебливите изяви, инкасирайки ранен пробив, но за негово щастие опонентът му този път не успя да затвърди, допускайки скоростен рибрейк.

Двамата стабилизираха подаванията си до 5:5, когато левичарят проби на нула, но когато всичко бе на неговата ракета, Манарино не успя да остане спокоен и след разочароваща двойна грешка допусна изравняване на геймовете и тайбрек.

И в дългия гейм японецът остана по-уравновесеният играч на корта, издействайки си четири мачбола при 6:2. Французинът отрази първите два, а на третия имаше блестящата възможност да осъществи лесен печеливш удар от воле, но отново колебанията в ръката на Манарино се оказаха по-влиятелни, като 52-тият в света остави топката, която кацна комфортно пред основната линия.



Друг поставен тенисист, който се поздрави с победа днес, бе Даниил Медведев, който срещна известни трудности в първия сет, но след това бе абсолютно безкомпромисен, надигравайки Макензи МакДоналд със 7:5 6:0.

През целия първи сет Медведев бе водещият тенисист на корта, но МакДоналд все пак успяваше с впечатляващи изяви да стои близо до противника си в резултата.

При 4:4 Макензи спаси подаването си от 0:40, но при 5:5 на руснака му бе необходим само един брейкшанс, който бе ополозотворен и затвърден.

Резултат с изображение за daniil medvedev indian wells 2019

Оттам нивото на МакДоналд спадна рязко, като изключителните изпълнения в играта му просто изчезнаха, което означаваше, че американецът нямаше на какво повече да се надява. Медведев спринтира през втория сет, печелейки го едва за 22 минути и давайки само седем точки на опонента си.

В третия кръг на надпреварата в Индиън Уелс Медведев ще се изправи срещу Филип Краинович, реализирал по-рано днес впечатляваща победа срещу Давид Гофен с 6:3 6:3.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори надделя над Манарино в драматичен трилър; Медведев с комфортен успех В

Коментари





Следвайте ни в Facebook