Нишикори продължава към осминафилналите след петсетова победа над Джере

от в 18:27 на 31.05.2019
В
Кей Нишикори бе на косъм от загубата, но след 5 сетова драма продължава напред в надпреварата. Днес японецът показа характер и въпреки добрата игра на Ласло Джере, седмият поставен успя да елиминира сърбинът от надпреварата след 6:4 6:7(6) 6:3 4:6 8:6.

През първата част Нишикори сервира на високо ниво и въпреки че беше първия който бе пробит, то това единствено му послужи като трамплин, защото след допуснатия брейк, японецът заигра на изключително високо ниво и по този начин, правейки обрат затвори частта с 6:4.



Във втората част Джере се мобилизира и започна да бъде доста по-агресивен, а по този начин и уверено дръпна с ранен брейк. За негово съжаление обаче, преднината му доста бързо беше заличена, а за това основна роля изигра самият той, след като записа 4 непредизвикани грешки в един гейм. Така закономерно се стигна до тайбрейк, а там въпросът бе кой ще сгреши по-малко, а това бе именно сърбинът.

Последва размяна на два аналогични сета, а Ласло започваше постепенно да натрупва все повече мощ в играта си. Резултатът пък със сигурност зависеше главно от едно нещо, а именно от броя на грешките. Когато Джере спреше да греши, играта се изравняваше напълно, докато пък Нишикори от своя страна бе по-пасивен днес и чакаше именно неточностите в играта на съперника си или удобните моементи за контраатака. Друг фактор даващ "крила" на сърбина беше и публиката, която наистина носеше играещия страхотно играч, а по този начин напълно закономерно се стигна и до решаващ сет.



Петата част започна по мечтан начин за Ласло, който не само че поведе с два брйка, а нижеше и печеливши удари постоянно, особенно от форхенд. Спад в играта му обаче първоначално коства единия брейк преднина, а след глупава грешка от форхенд в комплект с още няколко неточности позволи да се стигне до 4:4. Ситуацията за сърбинът дори стана пъти по-критична, защото освен че бе загубил аванса си, то той вече изостана и с 5:4.  Ласло дори мина през 30:30 и дюс преди да се добере до равенството. Двамата си размениха по още гейм преди Джере, в крайна сметка да се пропука драматично в решаващия момент и след две грешки да предаде срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори продължава към осминафилналите след петсетова победа над Джере В

Коментари





Следвайте ни в Facebook