Нишикори с двусетов успех над контузения Беноа Пер

от в 15:46 на 26.02.2019
В
Поставеният под номер 1 на турнира в Дубай, Кей Нишикори, надделя над винаги опасния Беноа Пер в мач пълен с емоции и доста грешки.

Първият сет бе белязан от много грешки на Пер, който в сервис геймовете на опонента си често пресилваше ретурите и не успяваше да вкарва топката в игра.

 

От другата страна на корта пък Кей със сигурност не играеше на най-високото ниво, което можеше и да му изиграе лоша шега.

При 2:1 Кей реализира брейк, а впоследствие японецът спаси цели 7 възможности за връщане на пробива преди да успее да затвори подаването си, а това видимо изнерви френския му опонент.

До края на сета нямаше повече трудни и оспорвани геймове, а ракетата на Беноа на няколко пъти трябваше да бъде вдигана от корта след глуповати негови грешки.

Един от основните факти повлияли за резултата бе изключителната бързина на Кей, който не само че достигаше до всяка къса, но и обикновено контрираше успешно, а всеки по-къс удар на Беноа бе безпощадно наказван.

През втората част Пер имаше сериозен проблем в областта на коляното, а това му пречеше да покаже най-доброто от играта си.



Той успя да задържи първите два гейма от подаването си, а на почивката при 1:2 той прие болкоуспокоително, което да смекчи  дискомфорта му, но преди това да стане ексцентричният французин допусна две двойни грешки и, забивайки воле в мрежата, Пер допусна да бъде пробит, а от далече лишече, че французинът избягва да кляка и трудно свива мускулите си.

Десетина минути по-късно обаче Беноа се движеше значително по-добре и даваше всичко от себе си, за да седне поне още един път на стола за почивка, но той не се справи, защото след форхенд в мрежата беше пробит отново, което реши двубоя в полза на Нишикори.

https://twitter.com/riten13/status/1100390504645062661?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори с двусетов успех над контузения Беноа Пер В

Коментари





Следвайте ни в Facebook