Нишикори се доказа като крал на петсетовите мачове и сломи съпротивата на Хачанов!

от в 18:34 на 02.06.2021
Ради Тодоров

  Японецът Кей Нишикори записа впечатляваща победа срещу силния руснак Карен Хачанов в мач, продължил 3 часа и 58 минути. Нишикори се наложи в отделните части с резултат 6:4 2:6 6:2 4:6 4:6. В третия кръг самураят на съвременния мъжки тенис ще има наглед по-лесна задача в лицето на изненадващия представител в трети кръг от Швейцария, Хенри Лааксонен. 

  Още в началото на двубоя, темпото, което задаваха двамата тенисисти беше изключително високо. Играта на състезателите насочваше към усещането, че мачът ще бъде много дълъг и оспорван. В първия сет един единствен пробив се оказа достатъчен на руснака за спечелването на частта, като той бе изключително стабилен в собствените си сервис геймове и не даде нито една възможност за пробив на съперника си. 

  Във втория сет картината на корта тотално се промени, Нишикори започна да диктува темпото в отделните разигравания и съумя да вземе превес, както в игрови план, така и в цифрово отношение. Японецът бе на гребена на вълната и дори за миг не изпусна инициативата, което му донесе и крайния успех в сета с резултат 6:2. 

   В третия сет Хачанов започна колебливо, спаси 5 брейкбола на собствено подаване, което сякаш му помогна да се върне в мача и отново да започне да показва най-доброто си лице. Още в следващия гейм Хачанов постигна пробив, а след това и безпроблемно го затвърди. Нишикори в тези моменти от срещата нямаше отговор на силовия тенис, който руснакът предлагаше и неизбежното се случи, Хачанов записа втори пробив и респективно затвори частта на свой сервис с резултат 6:2. 

  

  Хачанов пренесе добрата си игра и в началото на четвъртия сет, в който той достигна до ранен пробив. По всичко изглеждаше сякаш поставеният играч комфортно ще успее да затвори срещата в своя полза, но точно в този момент Нишикори показа защо толкова години е част от тенис елита, постигна рибрейк, а в следващите геймове и двамата се бореха със зъби и нокти, но в решителния гейм, нервите на руснака не издържаха и резултатът в сетовете отново беше изравнен. 

    Феновете бяха екзалтирани от възможността да наблюдават пети решителен сет между тези двама изключителни атлети, пръв до брейкбол достигна японецът, но Хачанов запази самообладание и не допусна да се стигне до пробив. Впечатление правеше лекотата, с която Кей печелеше собствените си подавания, като в гейма, в който Хачанов сервираше за оставане в двубоя, Нишикори се отчете с няколко идеално проведени точки, които му осигуриха и крайния успех в срещата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори се доказа като крал на петсетовите мачове и сломи съпротивата на Хачанов! Ради Тодоров
Теми:  
atp | карен хачанов | кей нишикори | Обзори | ролн гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook