Нишикори шокира фаворита Мъри в петсетово шоу

от в 03:57 на 08.09.2016
Теодор Кафеджиев

Кей Нишикори остава без загуба от играчи в топ 10 на Откритото първенство на САЩ. Японецът се наложи в драматична петсетова битка над фаворита и №2 в схемата Анди Мъри след обрат - 1:6, 6:4, 4:6, 6:1, 7:5.

За Нишикори, който бе финалист в Ню Йорк през 2014-а, това е едва втора победа от девет мач с Мъри. Досега азиатецът само още веднъж бе достигал до втората седмица на надпреварата.

"Беше трудно да остана спокоен. Започнах добре, но имаше приливи и отливи в мача. Щастлив съм, че спечелих," заяви победителят.

В първата част Нишикори допусна цели 14 непредизвикани грешки и Мъри записа серия от пет поредни гейма за 6:1.

Вторият сет бе прекъснат за кратко от дъжд, но след това Мъри се провали в десетия гейм и Нишикори проби за 6:4.

Шотландецът взе решаваща преднина като при 4:4 в третия сет, дочака четири непредизвикани грешки, за да спечели подаването му. Това му бе достатъчно за аванс от 2:1 сета. С това обаче приключиха колебливите изяви на Нишикори в двубоя.

След почивката Мъри на няколко пъти демонстрира раздразнението си от различни фактори включително и от решения на съдията. Нишикори се възползва и със серия от пет поредни гейма затвори с 6:1.

На два пъти Кей повеждаше с пробиви в петата част, но Мъри ги връщаше при 2:2 и 4:4. Японецът стигна до трети при 5:5 и то след двойна грешка на световния №2. Този път това му бе достатъчно за място в полуфиналите на US Open за втори път.

Той очаква в следващата фаза Стан Вавринка или Хуан Мартин дел Потро. Швейцарецът води с 3:2 в преките им срещи, но при последната от тях се наложи Нишикори. Дел Потро пък има аванс от 4:0 макар двамата да нямат официална битка от Олимпийските игри през 2012-а.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нишикори шокира фаворита Мъри в петсетово шоу Теодор Кафеджиев
Теми:  
us open | анди мъри | кей нишикори

Коментари





Следвайте ни в Facebook