Нишикори спечели петсетовата драма с Еванс и се класира за втория кръг в Париж!

от в 17:22 на 27.09.2020
Калоян Соколов

Кей Нишикори трябваше да работи здраво на корта, като прекара там близо 4 часа в двубоя си срещу Даниел Еванс, но все пак се пребори със съпротивата на коравия британец и продължи към следващия етап на надпреварата - 1:6 6:1 7:6(4) 1:6 6:4. Така японецът записа втори успех, откакто се завърна корта в Кицбюел след близо едногодишно прекъсване.

Еванс започна срещата далеч по-добре, докато азиатецът имаша проблеми с това да намери своя ритъм и набързо се оказа изоставащ в сетовете. Нишикори бързо стабилизира представянето си и вече имаше видно преимущество от дъното на корта, което му помогна, за да изравни общия резултат. През третата част отново бившият номер четири диктуваше играта, само че на няколко пъти пропиля аванса, който придобиваше и се стигна до тайбрек, където пак японецът показа по-здрави нерви и се доближи на само сет от победата.

Четвъртата част до голяма степен бе огледална на първата, тъй като Еванс стана много активен, търсейки бързата развръзка на мрежата, а неговият опонент нямаше отговор за тази стратегия и сякаш спря рано да се бори за по-убедителн успех, съхранявайки сили за решителния сет. В него Нишикори се пробуди и набързо се сдоби с пробив аванс, като ударите на Еванс значително поомекнаха. Дан обаче не позволи да бъде разгромен, възстановявайки паритета и дори на свой ред получи възможност да се откъсне с брейк напред. Тогава Нишикори показа завидна устойчивост в дългите разигравания, а ретурите му придобиха познатото ниво на качество, което имаше решителен ефект за изхода на срещата, която приключи с триумф за азиатеца. Така той ще се изправи срещу италианеца Стефано Травалия в спор за място в третия кръг


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори спечели петсетовата драма с Еванс и се класира за втория кръг в Париж! Калоян Соколов
Теми:  
кей нишикори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook