Нишикори срази Гулбис.Фучович също е в четвъртфиналите!

от в 23:42 на 14.02.2019
В
Кей Нишикори се класира с лекота за четвъртфиналите в Ротердам. Първият поставен срази Ернестс Гулбис с 6:0 6:4 като даде сериозна заявка за титлата с представянето си.

Началото беше мечтано за Нишикори, който спечели първите четиринадесет разигравания в двубоя!

Първата точка за Гулбис дойде едва в четвъртия гейм, а публиката аплодира ентусиазирано това "извънредно" събитие. С тежък сервис и спечелена размяна по бекхенд диагонала, "щастливият губещ" от квалфикациите дори достигна до геймбол, ала първокачествени ретури от страна на Нишикори доведоха до брейк, впоследствие затвърден с пореден нулев гейм.

Латвиецът все пак взе гейма на честта, а в следващото подаване на японеца завоюва дебютни точки в мача на посрещане, но все пак Кей успя да излезе от неприятната ситуация и спечели първия сет по изключително експедитивен начин.

Втората част отново започна под диктовката на "самурая", който вземаше топката много рано и принуждаваше съперника си постоянно да се движи от ъгъл в ъгъл, което водеще до купища неточности от страна на Гулбис.

Съвсем резонно азиатецът поведе набързо с 3:1 и изглеждаше, че срещата върви към своя край.

В шестия гейм обаче Ернестс отрази смач на Нишикори, а след това направи бекхенд уинър по правата, който му донесе брейкшанс. Латвиецът веднага реализира открилата се възможност с нов неспасяем обратен удар, а след отличен сервис гейм поведе за пръв път в сблъсъка за 4:3.

Това за съжаление на Гулбис беше и последния спечелен гейм от него в двубоя, а така Нишикори запазва перфектния си баланс срещу този съперник, а утре ще срещне Мартон Фучович.

Унгарецът надви Николоз Басилашвили в два близки сета - 7:6(1) 6:1 и продължава със страхотния си подем в представянето от миналата седмица насам.

Мачът стартира по-добре за Басилашвили, който имаше предимството на пробива до 5:3, когато последва характерен за него спад, и мощните удари, които му носеха редица завъшващи точки, се превърнаха в "километрични" пропуски.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, където Фучович беше на две нива над съперника си и  микс между технични изпълнения и скоростни форхенди от дъното на корта му донесоха спечелването на седем от общо осемтте разигравания в дългия гейм.

Във втората част, Мартон напълно привикна с високото темпо, което налагаше грузинеца и стъпваше все по-уверено върху основната линия, като постоянно сменяше развоя на разиграванията и не даваше никакъв ритъм на Басилашвили, който предпочита по праволинейната игра.

Този тактически приом сработи отлично за унгарския тенисист и той реализира ранен пробив след впечатляващ форхенд в движение.

Така Фучович взе солидно предимство от 4:0, а корта изглеждаше тесен за опонента му.

Грузинецът най-сетне се разписа в петия гейм, ала противникът му бе изключително солиден докрая и контрираше умело всички атаки на деветия поставен, а не след дълго унгарецът вдигна победоносно ръце.

 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори срази Гулбис.Фучович също е в четвъртфиналите! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook