Нишикори: Твърде съм добър, за да се откажа; планирам да се върна за поне 5 години

от в 19:42 на 03.12.2022
Калоян Соколов

Изминаха над 14 месеца от последната турнирна изява на Кей Нишикори, който в началото на тази година страдаше от сериозни проблеми в областта на тазобедрената става, което го накара да се подложи на артрокопска операция. Прогнозите бяха да бъде извън игра за период от 6 месеца, но възстановяването отне доста по-дълго време от очакваното за бившия номер четири.

Всъщност японецът неотдавна намекна как е възможно съвсем скоро да станем свидетели на негово отказване. Нишикори винаги е имал лош късмет по отношение на травмите и в миналото е преминавал през две други сериозни хирургически интервенции, които се дължаха на сериозни проблеми с китката и рамото на азиатеца. Всичко това коства мястото в световната ранглиста на 32-годишния тенисист, а освен това той трябваше да променя техниката на своя сервис и в един момент феновете изгубиха надежда, че отново ще видим най-доброто лице на някогашния финалист от Откритото първенство на САЩ.

Самият Нишикори обаче явно отново си е възвърнал желанието да направи опит за едно последно завръщане и вече няма никакви намерения да окачва ракетата на стената, като дори изрази амбиции да се състезава още близо десетилетие, започвайки похода си от Аустрелиън Оупън 2023:

"Истина е, че говорих за отказване, само че веднага разбрах как думите ми веднага ще окупират заглавията в повечето медии и си дадох сметка колко много съм се издънил. Ставаше въпрос за по-скоро моментно усещане, но това действително бяха реалните ми мисли в онзи момент и не съжалявам, че съм ги споделил. Положих огромни усилия да бъда отново част от Тура и ще бъда огромно разочарование, ако трябва да прекратя кариерата си по подобен начин.

Не знам как ще ви прозвучи подобно изказване, ала съм твърде добър, за да бъда изваден завинаги от контузия. Ако не бях достигал до топ 100, то може би щях да го преживея по-лесно, но аз постигнах резултати, с които малцина могат да се похвалят, и не бих могъл да захвърля толкова лесно нещата. Федерер играеше тенис на високо ниво до 40-ата си година, така че се виждам в елита за поне още между 5 и 7 сезона" - завърши оптимистично най-успешният японски играч за всички времена.

Източник: Tennishead

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори: Твърде съм добър, за да се откажа; планирам да се върна за поне 5 години Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | кей нишикори

Коментари





Следвайте ни в Facebook