Нищо ново: Швьонтек осъществи пореден разгром и ще спори за втора титла в Париж!

от в 17:35 на 02.06.2022
Калоян Соколов

Ига Швьонтек продължава да изумява света на тениса, след като днес записа своята 34-та поредна победа и се класира за втория си финал на Ролан Гарос в кариерата. Днес полякинята премери сили с Дария Касаткина за четвърти път в хода на сезона, а досега рускинята не беше печелила повече от 3 гейма в даден сет, когато от другата страна на мрежата е светoвната номер едно. Традицията се спази и днес, след като бившата шампионка изнесе истински тенис рецитал, който продължи точно 65 минути и ще трябва да премине през една измежду Кори Гоф и Мартина Тревизан, ако иска да завоюва втория си трофей в Париж.

Топ поставена стартира на високи обороти и незабавно поведе с пробив, но Касаткина демонстрира завидна борбеност и дочакваше грешките от ракетата на фаворитката, за да изравни при 2:2. Постепенно слабият втори сервис на рускинята започна да става прекалено голяма ахилесова пета за нея и Швьонтек с лекота пласираше завършващи ретури от всяка една позиция на корта, като успя да вземе следващите четири гейма и се сдоби със заслужен аванс в сетовете.

20-тата в ранглистата се окопити за началото на втората част и видяхме, че е способна да създава известни щети със своя форхенд, само че полякинята нямаше намерения да отстъпва инициативата и реализира брейк за 3:1. Оттам насетне водачката в схемата беше безкомпромисна, печелейки последните 11 точки в сблъсъка, за да подпечата крайния си триумф.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нищо ново: Швьонтек осъществи пореден разгром и ще спори за втора титла в Париж! Калоян Соколов
Теми:  
wta | дария касаткина | ига швьонтек | Обзори | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook