Nitto ATP финалите ще се състоят дори и без публика

от в 20:43 на 15.07.2020
Диана Андреева

Според последното решение на ATP, тенисът ще се завърне през август и като всеки друг сезон, дори и тази година ще бъдат проведени финалите на ATP през ноември.


Събитието ще се проведе в O2 Arena в Лондон, както всяка друга година, като организаторите се надяват да има фенове на корта, тъй като мерките за сигурност могат да бъдат по-свободни дотогава.


Но дори и да не бъдат допуснати фенове, то турнирът ще се състои при закрити врата. Основните трудности при провеждането на финалите на ATP са мерките за сигурност в различните държави. Например тенисистите, идващи от САЩ, ще трябва задължително да бъдат поставени под карантина в продължение на 14 дни.


ATP



Изявление на говорител на ATP по темата 


Говорителят на ATP заяви пред Dailymail, че организаторите се стремят да проведат събитието с ограничен брой фенове.


„Целим се да организираме нещата по такъв начин, че в края на сезона да се проведат финалите на ATP, както всяка друга година.


Това е главната ни идея и смятаме да проведем събитието, дори то да бъде с органичен брой или без никакви фенове в зависимост от мерките на правителството на Обединеното кралство.“


„Работим върху последния раздел от временния календар за 2020 г. Очаквайте допълнителна информация до края на юли “, добави той.



"При голямата глобална телевизионна аудитория и множество спонсори, събитието все още ще бъде възможно да се проведе и в празна зала. Това ще бъде последният път, в който турнирът се състои в Лондон, тъй като от 2021 Nitto ATP Finals ще се премести в Торино “, каза той.


Финалите на WTA, които трябваше да се проведат в Китай, няма да се състоят тази година, тъй като в страната са забранени всички спортни събития през 2020 г. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Nitto ATP финалите ще се състоят дори и без публика Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook