Nitto ATP Finals: 5-кратният шампион Джокович и трима претенденти в битки за финала (програма)

от в 00:49 на 19.11.2022
Мартин Петков

Груповата фаза на тазгодишното издание издание на Финалния Мастърс, който събира осемте най-добри състезатели за сезона, е вече в историята, като тя не пропусна да ни изненада с крайните класирания в двата потока. С участието си в турнира в началния етап се сбогуваха четирима от фаворитите за трофея - Стефанос Циципас, Даниил Медведев, Рафаел Надал и Феликс Оже-Алиасим, първите двама от които дори са бивши шампиони от АТР финалите, докато за сметка на отпадналите играчи напред в надпреварата по пътя към титлата продължиха Новак Джокович, Андрей Рубльов, Каспър Рууд и Тейлър Фриц. Време за почивка няма и макар руснакът преди по-малко от час да сътвори обрат над световния номер 3 в решаващ сблъсък от Червената група за последното място на полуфиналите, то още през днешния ден предстои да станат ясни имената на двамата състезатели, които ще си оспорват отличието във финала.

Откриващият за деня двубой на сингъл противопоставя единствения непобеден до момента тенисист в турнира и 5-кратен шампион Новак Джокович, който ще се изправи срещу дебютанта на Nitto ATP Finals - Тейлър Фриц, получил шанс в последния възможен момент да се включи в състезанието, благодарение на отказването на водача в световната ранглиста Карлос Алкарас. В съперничеството им към днешна дата откриваме пет срещи, от които балансът на победите е 5:0 в полза на Ноле, а любопитна подробност е, че при три от успехите си над шампиона от Индиън Уелс впоследствие сърбинът триумфира и с титлата на съответния турнир.

Във вечерния мач за място на дебютен финал в състезанието ще спорят две от сензациите на тазгодишното издание на надпреварата в лицето на първенеца от Зелената група Каспър Рууд и Андрей Рубльов, който на практика елиминира бившите шампиони Даниил Медведев и Стефанос Циципас. До момента двамата представители на топ 10 са се изправяли общо пет помежду си, като руснакът има превес от 4:1 победи, но за сметка на това подгласникът от Ролан Гарос и US Open спечели последната им битка, датираща отпреди година именно на корта в Торино.

Програма за Ден 7 в Торино (начало 12:30 часа):

1. Раджийв Рам/Джо Солсбъри - Уесли Кулхоф/Нийл Скупски

2. Новак Джокович - Тейлър Фриц (не преди 15:00 часа)

3. Никола Мектич/Мате Павич - Лойд Гласпул/Хари Хелиовара (не преди 19:30 часа)

4. Каспър Рууд - Андрей Рубльов (не преди 22:00 часа)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Nitto ATP Finals: 5-кратният шампион Джокович и трима претенденти в битки за финала (програма) Мартин Петков
Теми:  
atp | nitto atp finals | андрей рубльов | каспър рууд | новак джокович | програма | тейлър фриц | торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook