Наказателна акция: Сабаленка върза геврек на своя "черна котка" и е 1/2-финалистка в ИУ

от в 23:25 на 15.03.2023
Мартин Петков

Арина Сабаленка на старта на новия сезон успя да направи дългоочакваната следваща крачка в своята кариера и беше над всички на Аустрелиън Оупън, където загуби едва един сет по пътя към триумфа си със своята дебютна титла от Големия шлем. Впоследствие беларуската допусна първо и към момента единствено поражение за 2023-та на WTA 1000 надпреварата в Дубай, но през настоящата седмица на състезанието от същата категория в Индиън Уелс демонстрира за пореден път най-доброто си лице на корта и в хода на днешния ден се разправи безпроблемно с домакинската представителка Кори Гоф, надвивайки я за само 65 минути на корта - 6:4 6:0. По този начин световната номер 2 се класира за финалната четворка в Калифорния и в спор за място в мача за отличието ще срещне една измежду Петра Квитова и миналогодишната подгласничка Мария Сакари.

Двубоят стартира повече от великолепно за шампионката от Мелбърн, която още от самото начало търсеше завършващия удар при размените от основната линия и демонстрира висока успеваемост, която ѝ донесе пробив аванс. Впоследствие Сабаленка на два пъти беше близо до това да дублира преднината си в резултата, като несъмнено игровото превъзходство беше на нейна страна, но все пак американката показа на какво е способна и поддържаше позицията си на корта. В крайна сметка това се оказа недостатъчно на Коко да постигне нещо повече в откриващия сет, който беларуската изигра като по учебник и заслужено го причисли към актива си.

Във втората част станахме свидетели на пълния блясък в репертоара на световната номер 2, която доминираше във всяко едно отношение и експлоатираше плитките топки на съперничката си, превръщайки ги в уинъри. Безупречността в разиграванията, често завършващи с печеливша комбинация на носителката на трофея от Аустрелиън Оупън, придружена от същинска лекция на тема сервис означаваше поредица от шест безответни гейма на сметката на Сабаленка, която "върза геврек" на световната номер 6 и даде сериозна заявка за спечелването на титлата в Индиън Уелс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наказателна акция: Сабаленка върза геврек на своя "черна котка" и е 1/2-финалистка в ИУ Мартин Петков
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | индиън уелс | кори гоф

Коментари





Следвайте ни в Facebook