Ноле: Без Йелена щеше да ми е трудно да играя на толкова високо ниво

от в 00:13 на 25.02.2019
Мария Петрова

Завръщането на Новак Джокович към най-добрата му форма надали би била възможна без помощта на най-близките му и преди всичко на съпругата му Йелена. Пред CNN Ноле сподели за ролята на неговата любима за изключителния му прогрес през 2018 от 22-то място в ранглистата до лидерското място.

"Нейната подкрепа беше ключова, когато бях изправен пред всички тези препятствия и трудни моменти. Без нейната опора щеше да ми е много трудно да играя тенис на толкова високо ниво.

"Преди 12 месеца бях на операционната маса и си задавах въпроси за цялостната си кариера, а също и как си представям живота за в бъдеще," отчита Ноле, който дори е имал размисли за прекратяване на кариерата.

"Беше ключов момент. Той казваше - "Загубих битката, няма да играя повече тенис. Не ми доставя удоволствие. Това беше," разказва и самата Йелена.

С началото на 2019 Джокович грабна титлата на Australian Open и така вече има в колекцията си 15 трофея от Големия шлем. По този начин той изпревари идола си Пийт Сампрас. Освен това на "Ролан Гарос" ще може да се бори да завоюва отново трофея в Париж и да бъде притежател на всички титли от Шлема едновременно.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ноле: Без Йелена щеше да ми е трудно да играя на толкова високо ниво Мария Петрова
Теми:  
звездни двойки | йелена джокович | новак джокович | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook