Ноле запази серията си срещу Шарди и продължава напред

от в 17:03 на 09.05.2019
В
Новак Джокович показа силана игра и премина чисто през Жереми Шарди. Световният номер 1 изигра силен мач и след 6:1 7:6(2) за едва 1 час и 25 минути си осигури място на 1/4-финалите.

Ноле изигра повече от убедителен откриващ сет и движейки се перфектно и разхождайки Шарди в двата края на корта на бърза ръка дръпна с 4:0. Джокович дори показа характер и се върна от 0:40, за да може да затвърди и втори си брейк пасив и да поведе с 5:0. Сърбинът все пак даде гейм на съперника си, но в крайна сметка безпроблемно затвори частта с 6:1.Втората част Джокович свали леко оборотите, докато Жереми ги вдигна, за да може силите на корта значително да се изравнят. По този начин двамата си размениха девет гейм, без сериозни опасности. Това обаче рязко се смини, когато Ноле сервираше за оставане в сета в десетия гейм, защото сякаш от никъдето французинът се добра до сетбол. Той обаче не успя да пласира ретура си в корта и така и изпусна този шанс, а той беше и последната опасност пред някой от двамата, като по този начин закономерно се стигна до тайбрек.

Дългият гейм отново обаче контрола беше в спечелилия първия сет. Ноле дръпна с ранен брейк, след неуспешно изтелгляне за форхенд на Шарди, а в последствие двамата си размениха по две точки на всеки от сервисите. Оттам нататък обаче Джокера не отпусна дори точка на съперника си и по този начин след категоричното 7:2 затвори срещата.

https://twitter.com/TennisTV/status/1126481321050693632?s=19

Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Ноле запази серията си срещу Шарди и продължава напред В

Коментари

Следвайте ни в Facebook