Изненадите в Монако не спират: Мастърс шампион и носител на Шлем напуснаха турнира

от в 17:57 на 13.04.2022
Владислав Риждов

Началото на програма на "Court de Princes" в Монте Карло бе поставено от двубоя между Камерън Нори и Албер Рамос Виньолас. Двамата изиграха оспорван мач, продължил над два часа, но в крайна сметка опитният испанец надделя над най-новия член на топ 10 с 6:4 2:6 6:4.

Сервиращите имаха предимство в голяма част от първия сет и това водещо за запазването на паритета в резултата. В средата на частта обаче 37-ят в света притисна до стената своя съперник, Нори поддаде на натиска и така Виньолас реализира първия брейк в мача, който се оказа достатъчен, за да има аванс пред великобританеца в общия резултат.

Опитният ибериец, който е показвал с изявите си през годините, че се чувства комфортно на червената настилка в Княжеството, започна уверено втория сет, повеждайки с 2:0. Постепенно Нори промени облика си на корта и намали грешките, а това му помогна бързо да обърне развоя на събитията. Световният номер 10 спечели шест от общо осем изиграни гейма, за да остане в битката за успеха.

По-активната игра на Нори се пренесе и в решаващата част, когато левичарят получи отлична възможност да отвори дистанция пред опонента си. Той обаче изпусна инициативата, а Виньолас се възползва от колебанията на седмия в схемата, и го проби още в последвалия гейм. Непоставеният състезател умело определяше темпото с разнообразната си игра, преди уверено да сложи точка на спора.

До осминафиналите достигна и американецът Тейлър Фриц, който сломи съпротивата на Марин Чилич също в три сета - 6:3 4:6 6:4, и по този начин остава единственият поставен състезател в своята четвъртина на схемата.

Срещата започна кошмарно за представителя на САЩ, който, също както през вчерашния ден, предаде откриващото си подаване. С течение на минутите обаче Фриц намери оптималния си ритъм и бързо изравни резултата. Във финалната фаза най-високо ранкираният американец завиши още повече представянето си и реализира късен брейк, с който записа частта на сметката си.

Силите във втория сет продължиха да са равностойни, а сервиращите бяха още по-безупречни в собствените си подавания. Това остана непроменено в почти целия ход на частта, което все повече увеличаваше възможността да видим тайбрек. Опитният Чилич обаче имаше друга идея и рязко вдигна оборотите в десетия гейм, за да се добере до ценен пробив в преследването на крайния успех.

Обликът на двубоя не претърпя промяна и в решителната част, а двамата все така не успяваха да си извоюват ранна преднина в геймовете. Това все пак стори световният номер 13, който до момента единствен имаше възможности да пробие, но не ги бе оползотворил в началото на сета. Фриц се откъсна с 5:3, а скоро спечели и така нужния един гейм, който му гарантира победата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадите в Монако не спират: Мастърс шампион и носител на Шлем напуснаха турнира Владислав Риждов
Теми:  
алберт рамос-виньолас | атп | камерън нори | марин чилич | монте карло | Обзори | тейлър фриц | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook