Нори изигра нов образцов мач в Индиън Уелс и завоюва своята първа Мастърс титла!

от в 06:05 на 18.10.2021
Калоян Соколов

Камерън Нори продължава с брилянтнтие си изяви през сезон 2021 и напълно заслужено се поздрави със своята първа Мастърс титла! Представителят на Великобритания изоставаше със сет и пробив срещу Николоз Басилашвили, само че продължи да се бори с всички сили и накрая триумфира с 3:6 6:4 6:1 и така от утре ще дебютира в топ 20 на света, а освен това запазва шансове за класиране на финалите в Торино.

Нори стартира изключително силно, както го стори и на полуфиналите, докато Басилашвили беше прекалено нетърпелив и правеше голям брой непредизивкани грешки. Изведнъж грузинецът просто спря да бърка, като мощните му удари все по-често намираха линиите и опонетът му просто можеше да се надява своеобразната буря да отмине. Това обаче не се случи и шампионът от Доха с лекота абсорбираше контрите на британеца, който единствено наблюдаваше как топката профучава покрай него с респектираща скорост, а скоро сетът отиде в актива на световния номер 36, чиято позитивна серия му позволи да обърне резултата от 1:3 до 6:3 в своя полза.

Басилашвили не спря дотук и веднага се откъсна напред с пробив във втората част, след като 21-ият поставен го подпомогна с двойна грешка. Нори не се обезкуражи от този факт и защитата му ставаше все по-устойчива, а завършващите удари на по-нискоранкирания играч просто секнаха отведнъж и паритетът бе възстановен. Двамата продължиха да се движат равностойно до 5:4 в полза на британеца, когато съперникът му изигра катастрофален гейм и така всичко щеше да се реши в трети сет.

Там световният номер 21 продължаваше да изстисква неточностите от на ракетата на грузинеца и заслужно се откъсна напред с 2:0. Последва истинско изпитание за родения в Нова Зелания състезател, но той показа завидна психологическа устойчивост, обръщайки подаването си от 0:40 и сякаш това се оказа началото на края за Басилашвили, чиито съпротивтелни сили напълно се изчерпаха и Камерън Нори скоро можеше с облекчение да постави ръцете си върху купата в Индиън Уелс!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нори изигра нов образцов мач в Индиън Уелс и завоюва своята първа Мастърс титла! Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | камерън нори | николоз басилашвили | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook