Нов 1/2-финалист в Шлема: Дрейпър изнесе тенис мастърклас на Де Минор и остави Григор в топ 10!

от в 23:13 на 04.09.2024
Елеонора Александрова

Джак Дрейпър е третият полуфиналист на US Оупън при мъжете. 22-годишният тенисист е най-младият полуфиналист в надпреварата и продължава да впечатлява света на тениса, класирайки се за този етап на надпреварата без загубен сет.

Първата ракета на Великобритания показа, че е напълно способен да побеждава най-големите имена в спорта, елиминирайки 10-тия поставен, Алекс Де Минор, с 6:3 7:5 6:2 за 2 часа и 8 минути игрово време и ще има възможността да се изправи срещу Яник Синер или Даниил Медведев в битка за финала.

Тази новина е добра и за Григор Димитров, тъй като с отпадането на Де Минор, най-добрият ни тенисист си гарантира оставането при първите 10, като българинът ще бъде 10-ти в най-лошият случай (при евентуално класиране на Фриц за финала).

Световният номер 25 стоеше по-добре на корта в първите минути на двубоя. Британецът бе този, който играеше значително по-агресивно от съперника си и поведе с пробив още в първия сервис гейм на австралиеца.

Въпреки че изоставаше в резултата, световният номер 10 показа харатерната си устойчивост и отвърна с бърз рибрейк. Това бе и последният силен момент за по-високоранкирания тенисист в сета, тъй като Дрейпър отново си върна аванса, а след това не само не остави шансове на съперника си, но дори при 4:3 разполагаше с четири скрити сетбола. Де Минор спаси подаването си, за да удължи своята съпротива, но 22-годишният играч не трепна и поведе в отделните части.

Втората част започна също толкова обещаващо за по-нискоранкирания тенисист, който продължаваше да налага силно темпо на игра. В резултат на това, той поведе с пробив още в третия гейм. Де Минор обаче започваше да играе по-солидно, за разлика от 25-тия поставен, чиято липса на опит в този етап на турнирите от Големия шлем му изиграваше лоша шега.

Така представителят на топ 10 не само отрази 5 сетбола при 2:4, но и спечели следващите три гейма, за да поведе за пръв от началото на мача. Изглежда обаче Дрейпър съумя навреме да се отърси от нервното напрежение и налагайки агресивния си стил на игра, левичарят съумя да обърне сета в своя полза и така да удължи впечатляващата си серия на 14 поредни спечелени сета.

Началото на финалната част даде предпоставка за равностойна битка. По-нискоранкираният състезател впечатляваше с изявите си в близост до мрежата, съчетана с плоски мощни плоски удари от дъното на корта, като влезе в серия от 5 поредни гейма и заслужи мястото си в своя дебютен "мейджър" 1/4-финал.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нов 1/2-финалист в Шлема: Дрейпър изнесе тенис мастърклас на Де Минор и остави Григор в топ 10! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open | алекс де минор | джак дрейпър | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook